10 Οκτ 2018

Η ΑΚΙΣ για τα οχήματα του Δήμου Σάμου

Στην πρόσφατη (26-9-2018) συνεδρίαση του ΔΣ η ΑΚΙΣ ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα της πλημμελούς συντήρησης των οχημάτων του Δήμου, αλλά και της έλλειψης υποδομών για την επισκευή των οχημάτων και των χωματουργικών μηχανημάτων που διαθέτει.

Σε ιδιωτικό συνεργείο βαρέων οχημάτων του νησιού μας βρίσκονται παρατημένα από το 2013 (από την προηγούμενη δημοτική αρχή) ένα λεωφορείο 30 θέσεων μάρκας IVECO και ένα φορτηγό 10 τόνων μάρκας NISSAN. Επίσης, στο ίδιο συνεργείο υπάρχει παρατημένος από διετίας ένας ισοπεδωτής γαιών (γκρέιντερ) μάρκας VOLVO G710, ενώ εδώ και τρεις μήνες περίπου βρίσκεται παρατημένος με βλάβη, σε αγροτικό δρομολόγιο της Υδρούσσας, ένας ισοπεδωτής γαιών μάρκας CAT 120M.

Δεδομένου ότι ο Δήμος έχει συνέχεια η ΑΚΙΣ διερωτάται :
  1. Γιατί η δημοτική αρχή δεν εξοφλεί το χρέος του Δήμου στο ιδιωτικό συνεργείο και δεν μεταφέρει σε δημοτικό χώρο (όρχο οχημάτων) το λεωφορείο και το φορτηγό που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε ακάλυπτο χώρο του ιδιωτικού συνεργείου από το 2013 (από την προηγούμενη δημοτική αρχή).
  2. Γιατί η δημοτική αρχή δεν αποφασίζει να προχωρήσει άμεσα στην επισκευή των πανάκριβων ισοπεδωτών γαιών που διαθέτει και στερείται των πολύτιμων υπηρεσιών τους, παραχωρώντας τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων σε ιδιώτες.
Προτείνει:
  1. Η δημοτική αρχή να σκεφτεί σοβαρά τα πολλά χρήματα που δαπανά κάθε τόσο στη συντήρηση και επισκευή των οχημάτων και μηχανημάτων που διαθέτει ο Δήμος και να προχωρήσει άμεσα στην οργάνωση μίας πλήρως επανδρωμένης και εξοπλισμένης ομάδας συντήρησης και επισκευής οχημάτων – μηχανημάτων.
  2. Ο εκάστοτε δήμαρχος να συμπεριλαμβάνει στο επιτελείο του έναν ειδικό επιστημονικό σύμβουλο για να χειρίζεται το σοβαρό θέμα της συντήρησης του πανάκριβου μηχανικού εξοπλισμού που διαθέτει ο Δήμος, αλλά και να βεβαιώνει την ασφαλή χρήση αυτού, προκειμένου να προλαμβάνει πιθανά ατυχήματα από τον λανθασμένο χειρισμό και την πλημμελή συντήρηση αυτού.