4 Οκτ 2018

Παρεμβάσεις από τη «Δράση Ενότητα Προοπτική» στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο

Παρεμβάσεις-Ερωτήσεις-Εισηγήσεις από τη «Δράση Ενότητα Προοπτική» στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο
Η παράταξη μας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε τη δυσφορία της σε ότι αφορά την απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου που ενώ τον Ιούνιο του 2018 ψήφισε ομόφωνα για «καμία νέα δομή ΚΥΤ στο Νησί» ξαφνικά ο Δήμαρχος εκφράζοντας προφανώς δικές του σκέψεις και ιδέες δρώντας μονομερώς και όχι θεσμικά με την συναίνεση και σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου ως όφειλε, κάλεσε τους δημότες να συμμετάσχουν σε διαμαρτυρία προκειμένου να δημιουργηθεί νέα δομή ΚΥΤ στο νησί..!

Την ανησυχία μας εκφράσαμε για την τραγική αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Σάμου του οποίου οι προστατευτικές μεμβράνες και υποδομές περιβαλλοντικών όρων καταστράφηκαν για δεύτερη φορά, όπως πέρυσι και φέτος, από πυρκαγιά.

Οι υποδομές υδροδότησης και πυρόσβεσης δυστυχώς δεν λειτούργησαν επαρκώς στο χώρο ΧΥΤΑ. Ο χώρος παραμένει σε κακή κατάσταση. Ζητάμε την άμεση έκθεση περιβαλλοντικών συνθηκών από την εποπτεύουσα αρχή της Περιφέρειας Β.Αιγαίου

Σε ότι αφορά τα διαθέσιμα μηχανήματα έργου (ΜΕ) του Δήμου, για άλλη μια φορά δεν απαντήθηκε πόσα είναι διαθέσιμα και που χρησιμοποιούνται αυτή τη περίοδο. Σχετικά με το ΜΕ που βρίσκεται στον Καρβούνη μας ενημέρωσαν πως η επισκευή του καθυστερεί γιατί «περιμένουν τα ανταλλακτικά από την Αμερική»..!

Μεταξύ πολλών άλλων ερωτημάτων και παρεμβάσεων της παράταξης μας οι τεχνικές υπηρεσίες μας διαβεβαίωσαν πως ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης οροφής Δημαρχείου Καρλοβάσου.

Μας διαβεβαίωσαν επίσης πως παρελήφθη κανονικά το έργο αποκατάστασης χλοοτάπητα γηπέδου Καρλοβάσου ενώ οι εικόνες που βλέπουμε δείχνουν την κακή κατάσταση του τάπητα παρά τα τόσα έξοδα και χρόνο που παρέμεινε κλειστό το γήπεδο.