1 Οκτ 2018

H “Ανατροπή” επισκέφτηκε την δημοτική κοινότητα του Παγώνδα.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την δημοτική κοινότητα του Παγώνδα. Στον Παγώνδα ανήκει διοικητικά και ο οικισμός του Ηραίου, ο μεγαλύτερος πληθυσμιακά οικισμός στη Σάμο.

Το Ηραίο είναι γνωστό ως τουριστικός προορισμός και σε αυτό είχε χτιστεί στο όνομα της Θεάς Ήρας, ο μεγαλύτερος – σύμφωνα με τον Ηρόδοτο – Ναός της αρχαιότητας και λάμβαναν χώρα οι αρχαίες θερινές τελετές «τα Ηραία», όπου σήμερα τιμώνται με το ετήσιο φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια.

Στον Παγώνδα, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι για διάφορα θέματα. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ανέλυσε διεξοδικά τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης και σε ποιους τομείς έχουν γίνει διάφορες μελέτες και δίνεται έμφαση από την “Ανατροπή”. Επίσης, έγινε αναφορά στον νέο νόμο της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωστός ως Κλεισθένης.

Οι προτεραιότητες της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” για τον Παγώνδα και για το Ηραίο – ουσιαστικές προτεραιότητες έργων που θα συμβάλλουν στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών, είναι οι εξής:
Επίλυση προβλήματος ασφαλούς οδικής πρόσβασης στο δημοτικό σχολείο Παγώνδα (Βελτίωση περιφερειακού δρόμου (διαπλάτυνση, δημιουργία τοιχίων, ασφαλτόστρωση, προστατευτικές μπάρες) ή μελέτη δημιουργίας δρόμου εσωτερικά του χωριού από το Πλαγάκι).
Βελτίωση αγροτικού δρόμου από Ρέμα Παπαφράγγου προς Μύλους (διαπλάτυνση, τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση), ώστε να χρησιμοποιείται ως εναλλακτική έξοδος του χωριού.
Επέκταση δημοτικού φωτισμού εντός οικισμού Ηραίου και περιφερειακά αυτού, όπως και σε καίριας σημασίας σημεία (π.χ. δρόμος προς αρχαιολογικό χώρο Ηραίου).
Αντικατάσταση γέφυρας Ηραίου με καινούργια διπλής διέλευσης.
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή Καμινάκι προς Ηραίο.