26 Οκτ 2018

H"Ανατροπή" επισκέφτηκε την δημοτική κοινότητα του Μαραθοκάμπου

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την δημοτική κοινότητα του Μαραθοκάμπου. Ο Μαραθόκαμπος, ένα αυθεντικό παραδοσιακό χωριό, βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Κέρκη, στην πλαγιά του λόφου Φτεριάς, και είναι η 5η μεγαλύτερη κοινότητα του νησιού και η έδρα του πρώην Καποδιστριακού δήμου Μαραθοκάμπου.Κάτοικοι του χωριού ενημερώθηκαν από την "Ανατροπή" και από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, για διάφορα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά στην ορθή λειτουργία του δήμου. Αναλύθηκαν εκτενώς οι θέσεις και οι βασικοί άξονες διοίκησης του δήμου, σύμφωνα με την "Ανατροπή".


Ο Μαραθόκαμπος - όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι κάτοικοί του - είναι μια περιοχή παραμελημένη. Έχει, όμως, πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, αν λειτουργήσει ο δήμος σωστά και έγκαιρα, και με τον κατάλληλο προγραμματισμό καθίσταται δυνατή η επίλυση των ζητημάτων της καθημερινότητας, αλλά και η προώθηση των προτερημάτων της περιοχής.


Ο Μαραθόκαμπος περιλαμβάνει πολλούς οικισμούς, με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στον Όρμο, όπου πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά τα νέα λιμενικά έργα, και στον Κάμπο, όπου είναι μια μεγάλη τουριστική περιοχή, που όμως υπολείπεται πολλών βασικών υποδομών. Επίσης, μπορούν να αναπτυχτούν και να αναδειχτούν περαιτέρω οι όμορφες παραλίες της περιοχής, ήδη γνωστές για το κάλλος τους, όπως η Χρυσή Άμμο και ο Λιμνιώνας. Τέλος, στην περιοχή αυτή συναντάται η παράδοση και η ιστορία, έχοντας την σπηλιά του Πυθαγόρα και το εντυπωσιακό έθιμο των Οβίδων, που λαμβάνει χώρα την Κυριακή του Πάσχα.