26 Νοε 2018

Το Λιμενικό Ταμείο Σάμου για την Έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων

Η Έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων, που συνοδεύει τον Προϋπολογισμό, είναι πραγματικά αποκαλυπτική, καθώς προκύπτει ότι από τους ελέγχους που έγιναν στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, οι 4 στους 10 φορείς, που μπήκαν στο μικροσκόπιο πήραν βαθμολογία «3» στα «4», κοινώς ότι απαιτούνται σημαντικές βελτιώσεις στα συστήματα τους για να
θεωρηθούν λειτουργικά. Ως ήταν αναμενόμενο, από τα 245 ευρήματα αυτών των ελέγχων, τα 185 αφορούν στην οικονομική τους διαχείριση.

Σύμφωνα με την Έκθεση, οι Δημοσιονομικές Υπηρεσίες Εποπτείας κι Ελέγχου, θα ελέγξουν μεταξύ και άλλων φορέων κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και το Λιμενικό Ταμείο Σάμου.

Με ανακοίνωση το Λιμενικό Ταμείο Σάμου αναφέρει τα εξής :

“Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το προσεχές χρονικό διάστημα Δημοσιονομικές υπηρεσίες Εποπτείας και Ελέγχου θα διενεργήσουν έλεγχο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο εν λόγω έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και αφορούσε παρελθόντα έτη της οικονομικής διαχείρισης του καταργηθέντος πλέον κρατικού Λιμενικού Ταμείου Νομού Σάμου”.