19 Νοε 2018

Αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου για το Δ.Σ.


Αξιότιμοι κυρίες και κύριοιΜε την παρούσα θα θέλαμε να ζητήσουμε τις έγκαιρες αποφάσεις σας για το προγραμματισμό της διαχείρισης αδέσποτων ζώων το 2019. Καθυστερήσεις σε αυτό το πρόγραμμα δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και μεγάλη αύξηση των δαπανών.


Λεπτομερώς πρέπει να εγκριθούν και να προγραμματιστούν:-          Συμβάσεις με κτηνίατρους για όλη την διάρκεια του επόμενου έτους (φέτος μείναμε πάνω από 6 μήνες χωρίς κτηνίατρο)

-          Προγραμματισμό μαζικών στειρώσεων τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο

-          Έγκαιρη παραγγελία φαρμάκων αποπαρασίτωσης, που προστατεύουν τα αδέσποτα από τσιμπούρια, ψύλλους, σκνίπες (μεταδίνουν την νόσο του Καλααζάρ) και εντερικά παράσιτα.

-          Σαν αποτελεσματική πρόληψη των εγκαταλείψεων, που είναι η βασική αιτία της ύπαρξης αδέσποτων ζώων, προτείνουμε ταχτικούς μαζικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες (αστυνομία, δασαρχείο, λιμεναρχείο) με την προτροπή του Δήμου.

-          Δωρεάν στειρώσεις και ηλεκτρονικές σημάνσεις για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, χαμηλόμισθοι). Αν και ένα τέτοιο πρόγραμμα φαίνεται λίγο δαπανηρό για τον Δήμο, συμφέρει τελικά παρά να φροντίζει εκ των υστέρων αμέτρητα αδέσποτα. Πραγματοποιώντας ένα τέτοιο πρόγραμμα, μπορεί να δείξει ο Δήμος για άλλη μια φορά  το κοινωνικό του πρόσωπο.Κατ’ αυτόν τον τρόπο συναινούμε  στις προσπάθειες και τα αιτήματα του κ. Τσολακάκη και των συνεργατών του.Με εκτίμησηΓια το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Σωματείου ΣάμουΗ πρόεδρος, Huber-Thumianides Brigitte

Η γραμματέας, Μπαφούνη Μαργαρίτα Ελένη