7 Νοε 2018

SOS απο το νησί της Θύμαινας

Με θέμα την διακοπή των δρομολογίων του πλοίου “Παναγία Θεοτόκος” εδώ και δυο εβδομάδες , οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού της Θύμαινας ,απέστειλαν επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παραθέτοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, ζητώντας παράλληλα να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή επικοινωνία τους με τη Σάμο και την Ικαρία.

Η επιστολή των κατοίκων της Θύμαινας:

“Οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού Θύμαινας – Κορσεών, με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες μας – μετά τη διακοπή των δρομολογίων του πλοίου “Παναγία Θεοτόκος”- επειδή πληροφορηθήκαμε ότι η αντικατάσταση του πλοίου και η έναρξη των δρομολογίων θα γίνει μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή το πλοίο αντικατάστασης δεν είναι έτοιμο και οι επισκευές σ΄ αυτό θα ολοκληρωθούν τουλάχιστον μετά από ένα μήνα.

Αυτό γεγονός όπως καταλαβαίνετε, καθιστά το νησί μας αποκλεισμένο και μας στερεί το δικαίωμα επικοινωνίας με τα νησιά Ικαρία και Σάμο από όπου εξυπηρετούμε βασικές βιοτικές μας ανάγκες.

Μια τέτοια προοπτική, χωρίς άμεση αντικατάσταση του πλοίου, μας κάνει να αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας αφού αφηνόμαστε κυριολεκτικά στο έλεος του θεού χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε γιατρούς, προμήθειας τροφίμων, φαρμάκων και γενικά όλων των αναγκαίων αγαθών που χρειαζόμαστε για μια αξιοπρεπή διαβίωση σε ένα ακριτικό τόπο.

Επειδή δεν θέλουμε να αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ξεχασμένοι από την πολιτική ηγεσία ,

Ζητούμε, να κάνετε άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η επικοινωνία μας με Σάμο- Ικαρία, με την τοποθέτηση ενός άλλου πλοίου μέχρι την ημέρα που θα αναλάβει τα δρομολόγια το πλοίο που έχει προγραμματιστεί να αντικαταστήσει το “Παναγία Θεοτόκος”.

Γνωρίζοντας ότι θα κάνετε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιστρέψει η ζωή μας στην κανονικότητα,

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και περιμένουμε άμεσα απάντηση στο πρόβλημα μας”.