18 Δεκ 2018

“Έφυγε” ο ζωγράφος Ντίνος Ευρυγένης

Με την υγεία του να τον ταλαιπωρεί τον τελευταίο χρόνο, “έφυγε” από τη ζωή την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, σε ηλικία 97 ετών, ο ζωγράφος και καθηγητής Καλών Τεχνών, Ντίνος Ευρυγένης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος στο άκουσμα του χαμού του σπουδαίου ζωγράφου δήλωσε:

“Ένας πολύ σημαντικός Σαμιώτης και εξαιρετικός θαλασσογράφος έφυγε από κοντά μας. Σημαντική προσωπικότητα είχα τη τύχη να απολαύσω τη φιλία του αλλά και να γίνω συλλέκτης του. Θα θυμάμαι πάντα κύριε Ντίνο τις όμορφες συναντήσεις μας στη Βλαμαρή και το Κοκκάρι γεμάτες πάντα Σάμο αλλά και όταν πια άρχισε η όραση σου να σε προδίδει τις εξαιρετικές προσωπογραφίες των παιδιών μου που μου χάρισες. Αιώνα σου η μνήμη”.

Ο δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του μεγάλου σαμιώτη ζωγράφου Ντίνου Ευρυγένη, ενός ανθρώπου με εξαίρετο ήθος και σπουδαία επαγγελματική πορεία.

Το του έργο υπήρξε μεγάλο και αποτυπώνεται στα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας έργα του, όλα εμπνευσμένα από τις ομορφιές του τόπου μας.

Η προσφορά του στην γνώση ήταν εξίσου σημαντική καθώς διατέλεσε καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις του σε νέους καλλιτέχνες. Το κενό που αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.