6 Δεκ 2018

Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας: " Οι επιχειρήσεις μας ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ»."

Την άμεση δέσμευση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής αναμένει ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας. Ο Σύλλογος δελτίο Τύπου εκφράζει επίσης τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Επιμελητηρίου να μην παραστεί στη συνάντηση. Ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας αναφέρει:


"Ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας έδωσε δυναμικό παρόν στην Αθήνα στις συναντήσεις με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βίτσα, αλλά και με τον Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτη Κουτσούμπα, τον πρόεδρο του “ΠΟΤΑΜΙΟΥ” Σταύρο Θεοδωράκη, τον Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτή Β’ Αθηνών Μιλιτάδη Βαρβιτσιώτη, καθώς και στον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, βουλευτή Αχαϊας του ΚΙΝΑΛ, Θόδωρο Παπαθεοδώρου.


Κατά τις συναντήσεις ο Πρόεδρος του Συλλόγου, που εκπροσωπούσε τους επαγγελματίες της Εστίασης και της Ψυχαγωγίας της Πόλης της Σάμου, που όλο αυτό το διάστημα έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης, παρουσίασε στον υπουργό την τραγική κατάσταση που βιώνει η πόλη και τόνισε πολλές φορές ότι οι επιχειρήσεις μας «ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ».
Περιμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων του κ. Υπουργού, ξεκινώντας από την αποσυμφόρηση των 2.000 ατόμων από το ΚΥΤ έως τις 16 Δεκεμβρίου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα λυθεί το πρόβλημα!


Ο Σύλλογος μας δεν θα σταματήσει τις πιέσεις μέχρι να βρεθεί πραγματική λύση στο πρόβλημα- ζούμε στην πόλη- δουλεύουμε στην πόλη –θέλουμε την πόλη μας πίσω!
Πιστεύουμε ότι έτσι όπως ενωμένο το νησί μας εκπροσωπήθηκε στην Αθήνα, έτσι πρέπει να συνεχίσει να ζητάει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού και αν χρειαστεί να παραστεί ξανά στην Αθήνα θα το επαναλάβει όσες φορές χρειαστεί.


Μετά λύπης μας όμως είδαμε ότι δεν υπήρχε εκπροσώπηση στις συναντήσεις στην Αθήνα από το Επιμελητήριο Σάμου. Το Επιμελητήριο Σάμου και οι επιχειρηματίες δεν πλήττονται από την κρίση που έχει δημιουργήσει το προσφυγικό –μεταναστευτικό ζήτημα; Οι επιχειρήσεις τους αντέχουν το οικονομικό βάρος που δεν αντέχουν οι δικές μας; Πιστεύουμε ότι το Επιμελητήριο Σάμου έπρεπε να ήταν μαζί μας για τη διεκδίκηση της κανονικότητας της πόλης μας!"