3 Δεκ 2018

H Κίνηση "Σάμος SOS'" για το Μεταναστευτικό

Δημόσια παρέμβαση για το Μεταναστευτικό, ενόψει της επικείμενης συνάντησης φορέων της Σάμου με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κάνει η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS.
Η Κίνηση αναφέρει:

H Ανεξάρτητη κίνηση πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21/11/18 και των φορέων , στην οποία τοποθετηθήκαμε, και εν όψει της επικείμενης επίσκεψης Σαμιακής επιτροπής στον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, τονίζει και πάλι τα παρακάτω .

1.Πάγια θέση της ΣΑΜΟΣ SOS είναι το κλείσιμο της ντροπιαστικής και απάνθρωπης αυτής παραγκούπολης που λέγεται- HOT SPOT-με άμεση μεταφορά όσων δικαιούνται άσυλο στην ενδοχώρα, αφού το νησί μας έχει πληρώσει βαρύ τίμημα, και επιστροφή στην Τουρκία όλων των υπολοίπων, σύμφωνα με την συμφωνία ΕΕ Τουρκίας, που όμως με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης δεν εκτελείται.

2.Αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. Χωρίς αυτό το κρίσιμο στοιχείο καμία σοβαρή προσπάθεια και αποτελεσματική λύση δεν πρόκειται να υπάρξει. Αλλά ούτε και κράτος, αν δεν μπορεί να διαφυλάξει τα σύνορά του. Προτρέπουμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και της χώρας μας, να επιμείνουν σε αυτό, και να ανατρέψουν πάραυτα την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης των ανοιχτών συνόρων.

3.Η πολυδιαφημισμένη μετεγκατάσταση του σημερινού HOT SPOT από την πολύπαθη πρωτεύουσα το Βαθύ, είναι γράμμα κενό. Προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελία του κ Βίτσα αναξιόπιστη όπως άλλωστε είναι όλες οι κατά καιρούς υποσχέσεις των κυβερνητικών παραγόντων. Αν και ο κ Βίτσας δήλωσε προσφάτως ότι για την μετεγκατάσταση έχει τελειώσει με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, εν τούτοις καμία έρευνα ή μελέτη ή πρόταση δεν έχει παρουσιασθεί στα θεσμικά όργανα της Σάμου και της Περιφέρειας που να αποδεικνύουν την καταλληλότητα του νέου χώρου ως θα όφειλε να κάνει μια κυβέρνηση αν ήταν υπεύθυνη και αν σέβονταν την δημοκρατική λειτουργία της Πολιτείας . Αλλά δυστυχώς ούτε υπεύθυνη ούτε δημοκρατική είναι. Ο κ. Βίτσας με πρωτοφανή αυταρχισμό χτυπάει και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας μη δεχόμενος τους ελέγχους της Δ/νσης Υγείας στα HOT SPOT Μόριας και Σάμου οι οποίοι καταδεικνύουν την απασφαλισμένη πλέον υγειονομική βόμβα εναντίον των μεταναστών αλλά και των κατοίκων συμπολιτών μας.

Ακόμη, με περισσό θράσος ο υπουργός υποτιμάει την νοημοσύνη των Σαμιωτών όταν ανακοινώνει ότι θα αποδώσει τον χώρο στον Δήμο αλλά όχι την ιδιοκτησία – σε περίπτωση μετεγκατάστασης- αλλά θα φυλάξει τον εξοπλισμό, γιατί η Ελλάδα θα δέχεται …….πάντα μετανάστες! Ο νοών νοείτω . ΄

4.Οσον αφορά δε τους όρους και τις προϋποθέσεις ενός νέου κέντρου φιλοξενίας, η κυβέρνηση επιμένει πεισματικά να είναι αυτό ανοιχτή δομή, γιατί είναι σταθερά προσανατολισμένη στον εγκλωβισμό των παράνομων μεταναστών και την, δια της επιβολής, ενσωμάτωσή τους στις τοπικές κοινωνίες, παρ όλο ότι έχει αποδειχθεί ότι αυτό είναι ανέφικτο ,και το μόνο που δημιουργεί είναι μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν διεκδικεί απ την Ε Ε την αναλογική κατανομή των μεταναστών στις χώρες της Ευρώπης, αλλά ετοιμάζεται δια του πρωθυπουργού κ Τσίπρα να υπογράψει σε λίγες μέρες στο Μαρακές του Μαρόκου κατά την σύνοδο του ΟΗΕ, το νέο Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης. Αυτό εκπορεύεται από τα κέντρα της παγκοσμιοποίησης, εξομοιώνει το προφίλ κάθε μετανάστη παράνομου, νόμιμου η πρόσφυγα , φορτώνει με υποχρεώσεις τις χώρες φιλοξενίας, και αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν οι κάτοικοι. Γι αυτό και πολλές χώρες ,οι σημαντικότερες και μεγαλύτερες μεταξύ αυτών, ήδη εκφράζουν την αντίθεσή τους.
Τέλος αναρωτιόμαστε .Ποια συζήτηση μπορεί να γίνει με τον υπουργό και την κυβέρνηση με δεδομένη πλέον την μεταναστευτική πολιτική της σε καίρια ,υπαρξιακά προβλήματα και καυτά ερωτήματα που μας βασανίζουν; Συγκεκριμένα με την:

α) Αποτροπή του κινδύνου κατά της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από αιφνίδια μαζική εξέγερση των μεταναστών.

β)Διασφάλιση της τάξης και της εθνικής ομοιογένειας του πληθυσμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εξωτερικού κινδύνου.

γ) Μείωση της αυξανόμενης εγκληματικότητας, και της συνακόλουθης ανασφάλειας των συμπολιτών μας, με ταυτόχρονη αποτροπή εγκληματικών στοιχείων να έρχονται εάν γνωρίζουν τις συνέπειες, που σήμερα δεν υπάρχουν.

δ) Αποκατάσταση του υγιούς οικονομικού κλίματος και της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού και ιδιαίτερα του Βαθιού που βαριά επλήγη.

ε) απόδοση και πάλι στους πολίτες όλων των κοινωνικών δομών και των δημόσιων χώρων που στερήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Αγαπητοί συμπολίτες.

Επειδή η κυβέρνηση δεν θα απαντήσει στα ερωτήματά μας ,επειδή αδιαφορεί για το πρόβλημα του Βαθιού και των κατοίκων του, και επειδή ούτε την προστασία των εθνικών συνόρων εγγυάται,

ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλους τους πολιτικούς οργανισμούς εν όψει εκλογών μάλιστα, να πάρουν σαφείς και καθαρές θέσεις όπως επίσης οι δημοτικές παρατάξεις να δεσμευθούν, με ποιο πλαίσιο αγώνα πρόκειται να διεκδικήσουν την ψήφο μας ,με ποιο τρόπο θα προωθήσουν τα δίκαια του νησιού μας και τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

Η Επιτροπή Αγώνα της ΣΑΜΟΣ SOS