2 Ιαν 2019

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Ιερά Μητρόπολη Σάμου

Στον κατάμεστο Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, πόλεως Σάμου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου, η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών , με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευσεβίου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο  Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Ν. Κατρακάζος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Κυριαζής, ο  Δήμαρχος Σάμου  κ. Μ. Αγγελόπουλος, εκπρόσωποι των Ε.Δ. , των Σωμάτων Ασφαλείας , του Λιμεναρχείου, ο Πρόεδρος της Σαμιακή Αρωγής, κ. Πατσίδης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ  κ. Ανδρεάδου, οι κ.κ  δημοτικοί σύμβουλοι, Ν.Στεφανής, Μ.Μαστροκωνσταντή, Ελ. Μαυρατζώτης, Χ.Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας και Φούρνων, κ. Σ.Βακράς, καθώς κληρικοί και πλήθος κόσμου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Εὐσέβιος, ευχόμενος προς όλους καλή και ευλογημένη νέα χρονιά, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, κληρικούς και λαϊκούς για το έργο που προσφέρουν, τόσο στο φιλανθρωπικό τομέα, όσο και στις λοιπές διοικητικές υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως. Ειδική αναφορά έγινε και στο προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα της Σάμου με τις δύο επιστολές που εστάλησαν απο την Μητρόπολη Σάμου προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Την εκδήλωσε πλαισίωσε η χωρωδία Βυζαντινής Μουσικής υπό την διεύθυνση του κ. Γ. Αγγελινάρα, η οποία απέδωσε βυζαντινούς ύμνους και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.