25 Μαρ 2019

Tο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Το μήνυμα του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου,κ. Νικόλαος Κατρακάζος. Μεταξύ άλλων στο μήνυμα αναφέρει ότι:Τιμούμε αυτούς που με τον αγώνα και τη θυσία τους εξασφάλισαν σε μας τα δυο υπέρτερα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.


Αναλυτικά το μήνυμα:

Αγαπητοί συμπατριώτες στη Σάμο την Ικαρία και τους Κορσαιούς,

τη Δευτέρα 25 Μαρτίου γιορτάζουμε την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και παράλληλα η Εκκλησία μας εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Την ημέρα αυτή όλοι μας ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς μας προγόνους, οι οποίοι μέσα στη μακραίωνη σκλαβιά διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα. Τιμούμε αυτούς που με τον αγώνα και τη θυσία τους εξασφάλισαν σε μας τα δυο υπέρτερα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνους και την ελευθερία μας ως Λαού.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

να είμαστε δίπλα στην Πίστη μας, να αγαπάμε τη Πατρίδα μας και να τιμούμε τις παραδόσεις μας. Να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες αλλά και απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία αλλά και σε αυτούς που με ελαφριά καρδιά εκχωρούν σύμβολα και αξίες.