18 Μαρ 2019

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας


Την  Τετάρτη  13 Μαρτίου αντιπροσωπεία  του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου παρουσία του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ κα. Ελένης Βακερλή και του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Σταύρο Τάσσο πραγματοποιήθηκε
συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ Ανδρέα Ξανθό .

      Στην συνάντηση τέθηκαν υπόψη του Υπουργού τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον Τομέα της Δημόσιας Υγείας και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο μας. Ζητήθηκε άμεσα να δοθεί λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί στην Παιδιατρική κλινική, λύση την οποία όφειλε να είχε δώσει από καιρό και όπως μας απάντησε ότι η τελευταία προκήρυξη που έγινε για μία θέση Παιδιάτρου δεν υπήρξε ενδιαφέρον.                         Η πρόταση του Συλλόγου είναι να προκηρυχτούν και οι τρεις θέσεις    μόνιμων Παιδιάτρων που προβλέπει το οργανόγραμμα για την στοιχειώδη λειτουργία της Παιδιατρικής και Μαιευτικής κλινικής.

      Ο Υπουργός απάντησε ότι άμεσα θα προκηρυχτούν τουλάχιστον δύο θέσεις Παιδιάτρων .Ζητήσαμε άμεσα να δοθεί τώρα λύση ώστε να μπορέσει η Γιατρός που εξυπηρετεί τώρα το  Νοσοκομείο να λάβει ημέρες ανάπαυσης και άδειας και η προκήρυξη να γίνει με όσο το δυνατόν πιο γρήγορες διαδικασίες .

         Στην τελευταία προκήρυξη που έχει ανακοινωθεί από τον ΑΣΕΠ για την Σάμο δεν περιλαμβάνει ούτε μία θέση Νοσηλευτικού προσωπικού!!!!!Παρόλο που επανειλημμένα έχουμε τονίσει την αναγκαιότητα  πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού για  να σταματήσει η τραγική και επικίνδυνη κατάσταση να καλύπτει μία νοσηλεύτρια δύο και τρία τμήματα ταυτόχρονα, καθώς και την αναγκαιότητα πρόσληψης Μαιών.

       Επίσης ζητήθηκε οι θέσεις των τριών τεχνολόγων  για το ακτινολογικό τμήμα να είναι ΤΕ ή ΔΕ.Ο Υπουργός μας απάντησε ότι η προκήρυξη έχει ανακοινωθεί από τον ΑΣΕΠ και πως δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση  και για ΔΕ.

       Για την πρόταση δημιουργίας ιατρείου μέσα στο ΚΥΤ μας είπε ότι θα λειτουργήσει με δύο Γιατρούς. Ο ένας είναι ήδη αυτός που υπηρετεί ο Συντονιστής του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο δεύτερος είναι αυτός που είδη υπηρετεί από το πρόγραμμα  PHILOS και προσφέρει υπηρεσίες στο νοσοκομείο .Δηλαδή «τι είχες Γιάννη μου τι είχα πάντα»!!

Στην πρόταση που κάναμε για δημιουργία πνευμονολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο της Σάμου με ταυτόχρονη πρόσληψη Ιατρών Πνευμονολόγων –Φυματιολόγων και του αντίστοιχου νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού αλλά και ειδικά διαμορφωμένων θαλάμων,

ο Υπουργός έδειξε την κατανόηση του και συμφώνησε.

    Σε άλλη ερώτηση που έγινε για την προκήρυξη τον Απρίλιο του 2018 για μία θέση Ψυχιάτρου και μία θέση Παιδοψυχίατρου ο Υπουργός δεν   το γνώριζε.

        Σε ότι έχει σχέση με ελλείψεις σε υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, σε λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους ,αλλά και σε ότι έχει σχέση με την διαχείριση περιστατικών που μεταδίδουν αερογενώς  μας απάντησε πως γι αυτά τα ζητήματα πρέπει να δώσει λύση η Διοίκηση.

       Το Δ.Σ του Συλλόγου συνεχίζει τον αγώνα του μαζί με όλους τους εργαζόμενους κόντρα στην μοιρολατρία που προσπαθούν να μας περάσουν οι Κυβερνώντες. Σε αυτό τον αγώνα καλούμε όλο τον Σαμιακό λαό  να συστρατευτεί μαζί με τους Υγειονομικούς για Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας σύμφωνα με τις  σημερινές ανάγκες.