5 Μαρ 2019

Για τη δικαστική δικαίωση των συμβασιούχων του Δήμου Σάμου


Η δικαστική δικαίωση των συμβασιούχων του Δήμου Σάμου για την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αποτελεί επισφράγιση του πολύμηνου αγώνα τους με την συμπαράσταση του ταξικού εργατικού κινήματος (Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Σάμου) στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σ’ αυτό τον αγώνα πήγαν κόντρα στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, συγκρούστηκαν με τους μνημονιακούς νόμους της Ε.Ε και της κυβέρνησης αλλά και με την δημοτική αρχή που υπεράσπιζε το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο για τις προσλήψεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή διακήρυξε με κάθε τρόπο την συμπαράσταση στον αγώνα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και τους υπεράσπισε μέσα και έξω από τα δημοτικά όργανα.

Υποστηρίξαμε και ψηφίσαμε την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και των 51 συμβασιούχων και όχι μόνο 16 που πρότεινε με βάση τις κυβερνητικές εντολές η δημοτική αρχή και ψήφισαν άλλες παρατάξεις.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και με τους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να επιβάλλουν πολιτική απόφαση που θα διασφαλίσει τη μονιμοποίησή τους.

Καλούμε τη δημοτική αρχή:

· Να μην ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου για μονιμοποίηση των συμβασιούχων του δήμου και να προχωρήσει στην τακτοποίησή τους, με βάση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.


· Να διεκδικήσει την πληρωμή όλων των εργαζομένων από το κράτος και όχι από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες και τα οποία αύξησε πρόσφατα κατά 17,4%.


· Να ακυρώσει την αύξηση των ανταποδοτικών τελών και να ισχύσει χαμηλός συντελεστής για τα λαϊκά νοικοκυριά, στις πόλεις 0.65/τ.μ. και στις ορεινές περιοχές 0,46/τ.μ..


· Να εφαρμοστεί ειδικός συντελεστής για τα ανταποδοτικά μεγάλων επιχειρήσεων στο νησί. (αεροδρόμιο, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά γραφεία, αλυσίδες καταστημάτων και μεγάλα σούπερ μάρκετ και εμπορικά , εταιρίες χονδρεμπορίου, κλπ), που να αντισταθμίσει την εφαρμογή χαμηλού συντελεστή για τα λαϊκά στρώματα.