5 Απρ 2019

Ενημερωτικές συναντήσεις η «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο»

Mέλη του συνδυασμού «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο» μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γεώργιο Στάντζο πραγματοποίησαν μια σειρά επισκέψεων που αντικείμενο είχαν την ενημέρωση για θέματα που αφορούν τόσο τον τεχνοκρατικό τομέα όσο και τον τομέα της Υγείας.

Αρχικά, το τεχνικό επιτελείο της Ομάδας Ανάπτυξης του Συνδυασμού επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Η ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε ήταν λεπτομερής και είχε ως αντικείμενο θέματα σχετικά με τη διαχείριση σχεδιασμού και υλοποίησης τεχνικών έργων και προγραμμάτων, που αφορούν στις Δημοτικές Ενότητες Βαθέος και Πυθαγορείου .

Το έργο που υλοποιείται στη Διεύθυνση είναι αρκετά ώριμο και κύριο μέλημα της παράταξής μας είναι να συνεχιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η συνεργασία με το έμψυχο ικανό δυναμικό των τεχνικών υπηρεσιών. Παράλληλα η ενίσχυση των στελεχών, θα επιταχύνει την υλοποίηση του έργου που ήδη επιτελείται με κύρια προτεραιότητα μας να δοθούν άμεσες και πρακτικές λύσεις σε χρόνια υπάρχοντα προβλήματα (όπως αυτό της λειτουργίας του βιολογικού). Στόχος μας είναι να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες και προοπτικές για την υλοποίηση των ενταγμένων έργων και το σχεδιασμό των αναπτυξιακών δράσεων του δήμου μας.

Το απόγευμα, μέλη του συνδυασμού παρευρέθησαν στην ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ» που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΓΕΛ Σάμου.

Έγινε ιδιαίτερα σαφές πόσο σημαντικά είναι τα θέματα υγείας που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικότερα τις σχολικές μονάδες που φιλοξενούν πρόσφυγες μαθητές σε ΔΥΕΠ και Τάξεις Υποδοχής.

Άλλωστε η άποψη που εκφράζει ο συνδυασμός είναι ότι πρέπει να ασκηθούν πολιτικές με πειθώ και εποικοδομητική συζήτηση με τους φορείς για να υπάρξουν αποτελέσματα προς το συμφέρον της τοπικής μας κοινωνίας.