16 Απρ 2019

Παρουσίαση της ομάδας στήριξης του Αλέξανδρου Λυμπέρη

Στην κατάμεστη από δημότες, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Δημοτικού Συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών» με υποψήφιο Δήμαρχο Δυτικής Σάμου τον Αλέξανδρο Λυμπέρη.


Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος ανέλυσε το όραμα και το σχέδιο του για το δήμο, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να αλλάξει η εικόνα του δήμου και η νοοτροπία που κυριαρχεί μέσα από την αλλαγή προσώπων και την εφαρμογή νέων ιδεών και πρακτικών.
Έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα συνεργασίας με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου , ενώ αναφέρθηκε στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την εξεύρεση πόρων.Φυσικά αναφέρθηκε και στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή, η οποία καλείται να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινότητα του πολίτη.
Απαραίτητη θεωρεί την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή των δημοτών, ιδιαίτερα των νέων, καθώς και των νέων τεχνολογιών και υποδομών. Παράλληλα ανέπτυξε τους βασικούς πυλώνες της υποψηφιότητας του συνδυασμού του, ενώ έκρινε σημαντικό το γεγονός ότι, μεταξύ αυτών είναι και πολλοί νέοι που εκτίθενται για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία.
Σε μια νέα πραγματικότητα που δημιουργείται στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με πάρα πολλές αρμοδιότητες αλλά και ευκαιρίες που παρουσιάζονται για έργα και πρωτοβουλίες με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, η εμπειρία, οι επαφές και η γνώση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων αποτελούν μονόδρομο τόνισε ο κ. Λυμπέρης. Μιλώντας στους συνδημότες του, παρουσίασε τα σχέδια του για το Δήμο Δυτικής Σάμου , τα οποία καταμέρισε σε αρκετούς άξονες.
Συγκεκριμένα, μίλησε για δήμο με πρότυπες διαδικασίες , όπως και για βιώσιμη ανάπτυξη με τοπική ποιότητα ζωής. “Θέλαμε και θέλουμε, ένα Δήμο βιώσιμο, με υποδομές, εργαλεία, μηχανήματα και υπηρεσίες που θα συνεισφέρουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής, την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, σε συνδυασμό με τη προστασία του εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος “ανέφερε στην ομιλία του.
Παράλληλα τόνισε ότι επιθυμούν ένα Δήμο με ισχυρή Πολιτιστική και Τουριστική-ταυτότητα, μια περιοχή άστρο πολιτισμού με ελκυστικές τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες.”Θέλαμε και θέλουμε ένα Δήμο που να αγκαλιάζει την εκπαιδευτική μας κοινότητα, και ιδίως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου”, είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.
Μίλησε για τα αναπτυξιακά έργα της περιοχής, τα οποία θα προσπαθήσει να υλοποιήσει ,αν η αυτό αποφασίσει ο ψηφοφόρος της Δυτικής πλευράς του νησιού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τα συναρμόδια τα Υπουργεία. 
Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης ανακοίνωσε τα ονόματα υποστηρικτών και υποψηφίων, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.