11 Απρ 2019

Καλέσματα για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη

Συγκέντρωσης διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη ,11 Απριλίου, στις 18:00 μ.μ., στην πλατεία Πυθαγόρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, αποφάσισε η Οργανωτική Επιτροπή της Πανσαμιακής Απεργίας της 7ης Φεβρουαρίου, με αφορμή την παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Σάμο.

Η Οργανωτική Επιτροπή της απεργιακής συγκέντρωσης απαιτεί :

Να κλείσει το κολαστήριο του hotspot και να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο πουθενά στη Σάμο. Πρόσφυγες και μετανάστες να απεγκλωβιστούν από το νησί και τη χώρα και στο νησί να υπάρχει ένα μικρό κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης.

Τα αιτήματα της απεργίας της 7ης Φεβρουαρίου είναι επίκαιρα και ανεκπλήρωτα. Συνεχίζουμε τον αγώνα δυναμικά.

Καλούμε το σαμιακό λαό να δώσει μαζικά το παρόν στη συγκέντρωση «

Tη συμμετοχή των μελών του στην αυριανή και κινητοποίηση για το Μεταναστευτικό, ζητά ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου.

Ο Σύλλογος ζητά από τα μέλη του να κλείσουν τα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ώστε να συμμετάσχουν οι ίδιοι και οι εργαζόμενοί τους στην πορεία.

«Μετά τη σημερινή συνάντηση των παραγωγικών φορέων του νησιού μας στο Επιμελητήριο σχετικά με τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του κ. Βίτσα και την επίσκεψή του στο νησί μας, κατά την οποία καμία συνάντηση δεν πραγματοποίησε μαζί μας, αποφασίστηκε για αύριο Πέμπτη, 11 Απριλίου και ώρα 18.00 μαζική κινητοποίηση και πορεία με έναρξη την πλατεία Πυθαγόρα. Παρακαλούμε για το κλείσιμο των καταστημάτων σας κατά τη διάρκεια της πορείας και τη συμμετοχή τόσο της δικής σας όσο και του προσωπικού σας στην πορεία», αναφέρει ο Σύλλογος.

Ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων ν. Σάμου,ενημερώνει τα μέλη του ότι θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 11 Απριλίου, στις 18:00 μ.μ., στην πλατεία Πυθαγόρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

“Καλούμε όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό να δώσουν δυναμικό παρόν στην αυριανή κινητοποίηση. Οι κάτοικοι του νησιού μας δεν αντέχουν άλλο τα ψέματα και την κοροϊδία”.

Τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση αποφάσισε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, ο οποίος καλεί τα μέλη του να παρευρεθούν σήμερα στις 18:00 μ.μ στην πλατεία Πυθαγόρα, αναφέροντας πως « η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός κ. Βίτσας κοροϊδεύουν συστηματικά το σαμιακό λαό και έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση πρόσφυγες-μετανάστες, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην τοπική κοινωνία».

“Απαιτούμε εδώ και τώρα να κλείσει το κολαστήριο του hotspot και να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο πουθενά στη Σάμο. Πρόσφυγες και μετανάστες να απεγκλωβιστούν από το νησί και τη χώρα και στο νησί να υπάρχει ένα μικρό κέντρο καταγραφής και ταυτοποίηση», αναφέρει ο Σύλλογος Πολυτέκνων.