24 Απρ 2019

Η “Ανατροπή” ολοκλήρωσε την περιοδεία της στο Βαθύ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, με ομάδα συνεργατών του, ολοκλήρωσε την 4ημερη περιοδεία (19/4 – 22/4) στην πρωτεύουσα της Σάμου και στο Άνω Βαθύ. Από την Παρασκευή έως και Μ.Δευτέρα τα στελέχη μας επισκέφθηκαν κάθε σημείο
: τις συνοικίες, τα καταστήματα, τις Δημόσιες υπηρεσίες. Η “Ανατροπή” συνομίλησε με πολίτες και εκπροσώπους φορέων, υποστηρικτές και ανταγωνιστές. Σκοπός αυτής της περιοδείας ήταν να ενημερωθούν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της για το πρόγραμμα που έχει η παράταξή μας σχετικά με την αναβάθμιση του διοικητικού κέντρου του Δήμου μας.
Οι 10 δεσμεύσεις μας για το Βαθύ και το Άνω Βαθύ, ώστε να επιτύχουμε το «άριστα 10», έχουν κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό και είναι οι ακόλουθες:

Άμεση επίλυση των προβλημάτων για την ενεργοποίηση του βιολογικού καθαρισμού. Σε περίπτωση που η επιδιόρθωση-επανατοποθέτηση σωληνώσεων του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού λυμάτων δεν λειτουργήσει άμεσα, θα κατασκευαστεί νέος βιολογικός, σε κατάλληλη, προσβάσιμη θέση. Μέχρι εκείνη την στιγμή κρίνεται επιτακτική η ανάγκη τα λύματα να προωθηθούν εκτός λιμανιού.
Λειτουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών, τηρουμένων των κανόνων επισκεψιμότητάς τους ως προς τις ηλικίες και το ωράριό τους και μελέτη δημιουργίας νέων παιδικών χαρών (π.χ. στις περιοχές Προσφυγικά, Βαρελά).
Κυκλοφοριακός εξορθολογισμός της πόλης, με επιλεγμένες μονοδρομήσεις και πεζοδρομήσεις, κατάλληλα και επαρκή πεζοδρόμια, με προτεραιότητα παράλληλα στην εξασφάλιση χώρων στάθμευσης.
Ανάδειξη και αξιοποίηση της παραλιακής οδού: κατασκευή ομοιόμορφων, δημοτικών πέργκολων, πρόβλεψη για την μίσθωση αυτών για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και πλήρης λειτουργία και αξιοποίηση του εμπορικού και επιβατικού σταθμού.
Πλήρης αξιοποίηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων χώρων στάθμευσης και μελέτη δημιουργίας νέων (π.χ. στις περιοχές Βράχος, Παναΐτσα, Νοσοκομείο, Κατσούνι, Αγ. Νικόλαος, Μάνα, Κούτρα, Νεάπολη).
Σχεδιασμός και κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στη Βλαμαρή.
Εξωραϊσμός των υφιστάμενων και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, όπως και ανάδειξη και καλλωπισμός στις εισόδους της πόλης (κόμβος Μαλαγαρίου, Αγ. Ειρήνης και 3 εκκλησιές) με πράσινο.
Δημιουργία κατάλληλου, πλήρως φυλασσόμενου και οργανωμένου δημοτικού συγκροτήματος με δημόσιες τουαλέτες και λουτρά για χρήση από τους επισκέπτες, αλλά και τους τουρίστες (π.χ. πληρώματα ιστιοπλοϊκών σκαφών).
Άμεση επίλυση των προβλημάτων ποσότητας (π.χ. νέα γεώτρηση στη Βλαμαρή), αλλά και ποιότητας του πόσιμου νερού (επεξεργασία-βελτίωση του νερού, χλωρίωση, αλλαγή δικτύου, καθαρισμός δεξαμενών).
Μελέτη ανάδειξης, αξιοποίησης και τουριστικής προβολής του Άνω Βαθιού, ως παραδοσιακού οικισμού και βάση της ιστορίας της πόλης της Σάμου: αντικατάσταση των στύλων ηλεκτροφωτισμού με παραδοσιακού σχεδιασμού φανάρια, επισκευή προσόψεων με παραδοσιακή τεχνοτροπία, δημιουργία τουριστικών καταστημάτων, σύσταση διαδρομών και χρήση του μονοπατιού της Στήνιας, πλήρης αξιοποίηση του θεάτρου και του περιβάλλοντος χώρου του Αϊ Γιαννάκη).

Ανατροπή… το πρόγραμμά μας… όραμα ανάπτυξης,
δέσμευση δημιουργίας