1 Μαΐ 2019

Μήνυμα του Κώστα Τζίχα για την εργατική Πρωτομαγιά

Μήνυμα για την εργατική Πρωτομαγιά απέστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος ανατολικής Σάμου, κ. Κώστας τζίχας.


Στο μήνυμά του αναφέρει:

Από την Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος του νησιού μας, απευθύνουμε χαιρετισμό αγωνιστικό σε όλους τους εργαζόμενους, στη νεολαία και τον λαό της Σάμου.

Η υψωμένη εργατική γροθιά της 1ης Μάη, είναι σύμβολο ενότητας και πάλης της εργατικής τάξης των πέντε ηπείρων, για την οριστική απελευθέρωσή της από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας των πανανθρώπινων ιδανικών, της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τιμάμε σήμερα όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που έφτασαν μέχρι την υπέρτατη θυσία, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες ζωής , εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Ιδιαίτερα αποτείνουμε φόρο τιμής στους 8 κομμουνιστές εργάτες από τη Σάμο και την Ικαρία, που εκτελέστηκαν από τους ναζί κατακτητές τη Πρωτομαγιά του 1944, ανάμεσα στους 200 κομμουνιστές στην Καισαριανή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στους καθημερινούς αγώνες, στηρίζει με σταθερότητα και συνέπεια τα αιτήματα των εργαζομένων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Στέκεται στο πλάι όσων αγωνίζονται και διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις, κατώτερο βασικό μισθό 751 ευρώ, αυξήσεις στους μισθούς και τα ημερομίσθια, κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζει σταθερά τη διεθνιστική της αλληλεγγύη στα θύματα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, στους πρόσφυγες και μετανάστες και διεκδικεί τον απεγκλωβισμό τους από τα νησιά και την χώρα. Το κλείσιμο όλων των χοτ - σποτ και τη μη δημιουργία νέου στη Σάμο, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση.