13 Μαΐ 2019

Πρώτη συγκέντρωση του συνδυασμού “Δύναμη Δημιουργίας”

Την Τεταρτη 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Αιγαίο ,  η πρώτη συγκέντρωση των μελών και υποψηφίων των συνδυασμού. Σε κλίμα ενθουσιασμού και ενότητας αναδείχθηκε η πρόθεση για μεταξύ μας συνεργασία και η θέληση για την νικηφόρο πορεία του ψηφοδελτίου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Καλατζής , στο καλωσόρισμα του ευχαρίστησε υποψηφίους και μέλη για την εμπιστοσύνη με την οποία έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια του συνδυασμού ,τονίζοντας ότι η εμπιστοσύνη του κόσμου είναι εμφανής , δίνοντάς μας την βεβαιότητα για την νίκη.
Κατόπιν παρουσίασε το πρόγραμμα και το όραμα της “ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” , για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας αλλά και τον σχεδιασμό για τον Δήμο Δυτικής Σάμου της επόμενης ημέρας ,  καταδεικνύοντας ότι η νίκη στις εκλογές θα είναι το εφαλτήριο για την επίτευξη όσων πιστεύουμε και θέλουμε να υλοποιήσουμε.
Ακολουθούν οι  προγραμματικές δηλώσεις του συνδυασμού ανά τομέα δράσης.
Αγαπητοί μας συμπολίτες,
Ο συνδυασμός μας «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»και εγώ προσωπικά με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και δέσμευσης συνάμα, σας παρουσιάζουμε με συνοπτικό τρόπο τους βασικούς άξονες του προγράμματος και των δράσεων μας που σκοπό  έχουν την δημιουργία ενός ισχυρού αλλά και σύγχρονου δήμου με τις  απαραίτητες υποδομές για την εδραίωση και την ανάπτυξή του. Ένα δήμο δίπλα στον πολίτη, ένα δήμο συνεχώς μαζί με τον πολίτη.
Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας γιατί μόνο έτσι θα ορίσουμε το μέλλον μας!!!
Μας συνδέει όλους κάτι μοναδικό. Η «ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»
Διαθέτουμε την εμπειρία, έχουμε τη γνώση και τη  θέληση. Αλλά πάνω απ’ όλα δεν μας τρομάζει η  σκληρή δουλειά. Θα ήταν τιμή μας να μας εμπιστευθείτε με την ψήφο σας.
Σας ευχαριστώ θερμά όλους που μου δώσατε την ευκαιρία να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας.
Αναστάσιος Καλατζής.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
Μετά την 10ετή παύση του Δήμου μας, οραματιζόμαστε να επαναλειτουργήσει ως νέος Δήμος πλέον Δυτικής Σάμου, με πλήρη επιτυχία μέσα από μια νέα δημοτική αρχή με σύγχρονη δομή που θα εμπνέει, θα κινητοποιεί και θα νοιάζεται για τους συνδημότες μας. Να δίνει  άμεσα λύσεις στα  όποια προβλήματα   βελτιώνοντας συνεχώς την καθημερινότητα . Πόλος οικονομικής, εμπορικής, τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.
Ο Δήμος υπηρετεί τον πολίτη
Δημιουργούμε ένα Δήμο μαζί με εσάς για όλους μας. Ένα Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, με διαφανή και ποιοτική λειτουργία, αναπτυξιακές δράσεις με γνώμονα πάντοτε το γενικό καλό, την πρόοδο και το συμφέρον των συμπολιτών μας .Εξασφαλίζεται η ενεργή συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας καθώς με υπευθυνότητα θα γίνονται δεκτές οι προτάσεις και οι ιδέες όλων. Μαζί προγραμματίζουμε, μαζί σχεδιάζουμε, μαζί υλοποιούμε.
Ευρωπαϊκά προγράμματα εργαλεία ανάπτυξης
Εκμεταλλευόμαστε και αξιοποιούμε όλους τους πόρους των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ανάπτυξη του νησιού μας, βάσει των νομοθετικών προβλέψεων για την νησιωτικότητα.
Εξασφαλίζουμε μέσα από σύγχρονες υποδομές το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου μας
Καθυστέρηση, υστέρηση και υποβάθμιση υποδομών του νησιού μας δεν θα τις ανεχθούμε πλέον. Οποιαδήποτε πολιτική δεν ωφελεί τον τόπο μας, θα μας βρει αντιμέτωπους. Μόνο με αγώνα διεκδικούμε και κερδίζουμε , όσα πρέπει να υλοποιηθούν στον όμορφο τόπο μας και αυτόν τον αγώνα , να είστε βέβαιοι ότι είμαστε αποφασισμένοι να τον δώσουμε για την αναβάθμιση των συνθηκών της ζωής μας.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Στηρίζουμε – Ενισχύουμε
  1. Τον τουρισμό ως βασικό μοχλό ανάπτυξης του νησιού μας. Συμφωνούμε σε ένα νέο σχέδιο στοχευμένων δράσεων του Δήμου μας που θα αναβαθμίσει την τουριστική ταυτότητα του τόπου μας με στόχο την αύξηση του τουριστικού προϊόντος μέσω ενός διεποχικού και πολυθεματικού τουρισμού.
  2. Τον πρωτογενή τομέα (αλιεία, γεωργία, κτηνοτροφία) εκμεταλλευόμενοι όλες τις νέες τεχνικές και επιστημονικές έρευνες και εφαρμογές, με στόχο την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του τελικού προϊόντος. Προβάλουμε, στηρίζουμε και ενισχύουμε μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και όχι μόνο, κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση του συνόλου του πρωτογενούς πλούτου του τόπου μας. Κατακτούμε τις αγορές, ανεβάζουμε το βιοτικό μας επίπεδο.
  3. Το εμπόριο, στηρίζοντας όλες τις επιχειρήσεις. Δημιουργούμε Σαμιακή καταναλωτική συνείδηση προς όλες τις κατευθύνσεις (εμπόριο, βιοτεχνία, παροχή υπηρεσιών, εργατικό δυναμικό). Εξασφαλίζουμε μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα την βιωσιμότητα, την λειτουργία και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του τόπου μας.
  4. Την εκπαίδευση σε όλα της τα επίπεδα. Την στήριξη, την ενδυνάμωση και την εξέλιξη των σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ολόκληρης της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Ανάδειξη του ερευνητικού, αναπτυξιακού, κοινωνικού και πολιτιστικού έργου των καθηγητών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, των φοιτητών και των μαθητών του τόπου μας.
Με την επίτευξη των στόχων του αναπτυξιακού μας προγράμματος δημιουργούμε τις απαραίτητες συνθήκες ποιοτικής αναβάθμισης αλλά κυρίως της παραμονής των παιδιών μας στο ακριτικό νησί μας. Την πατρίδα μας.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
Κοινωνικές προτεραιότητες
Ο νέος Δήμος μας ως βασική του προτεραιότητα θέτει τον άνθρωπο. Βιώνουμε όλοι την ύφεση, την ανεργία, την φτωχοποίηση αυτές τις δύσκολες εποχές της κρίσης. Θα υπάρξει συνεχής στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας, μέσα από δράσεις και αντίστοιχα προνοιακά προγράμματα. (κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο, βοήθεια στο σπίτι, λειτουργία ΚΑΠΗ). Διεκδίκηση για την αναβάθμιση λειτουργιών του Κέντρου Υγείας και των αγροτικών ιατρείων. Στενή συνεργασία με όλους τους φορείς κοινωνικής δράσης. Συνεργασία με την εκκλησία  για την ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του δήμου μας.
Τομέας μεταφορών – συγκοινωνιών
Βελτίωση – αναβάθμιση λιμενικών και τουριστικών υποδομών. Βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου και διεκδίκηση για το αντίστοιχο εθνικό. Διεκδίκηση της ενίσχυσης των θαλάσσιων μεταφορών προσαρμοσμένες στις ανάγκες του τόπου μας, με σταθερά δρομολόγια από και προς το νησί μας. Ταυτόχρονα επιδιώκουμε την ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής και εσωτερικής σύνδεσης των νησιών μας.
Περιβάλλον
Ο νέος Δήμος Δυτικής Σάμου, από τις ομορφότερες νησιωτικές περιοχές απαιτεί σεβασμό στο φυσικό μας πλούτο και μας υποχρεώνει σε κάποιες βασικές προτεραιότητες:
  1. Προστασία και ανάδειξη του φυσικού κάλους και όλων των ευαίσθητων περιοχών.
  2. Ασφαλή προσβασιμότητα σε αξιοθέατα και παραλίες του τόπου μας (καταρράκτες , κάστρα Λαζάρου και Ποταμιού , σπηλιά Πυθαγόρα κ.α.)
  3. Ολοκλήρωση των υποδομών, ώστε οι οικισμοί μας να αποκτήσουν σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.
  4. Δράσεις πρόληψης για την προστασία από τις πυρκαγιές και συνέχιση της οικονομικής και υλικοτεχνικής ενίσχυσης όλων των εθελοντικών κλιμακίων δασοπροστασίας.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
  1. Διεκδικούμε την άμεση ένταξη, έγκριση και εκτέλεση μεγάλων βασικών έργων υποδομής που εκκρεμούν όπως:
  • Φράγμα Καρβούνη
  • Περιφερειακοί δρόμοι Καρλοβάσου , Κάμπου Μαραθοκάμπου , Πλατάνου
  • Ολοκλήρωση βιολογικού Κάμπου Μαραθοκάμπου.
  • Διαμόρφωση και προστασία παραλιακής ζώνης Καρλοβάσου.
Καθώς και όλων των υπολοίπων που αναφέρονται στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού μας.
  1. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την λειτουργία του «Συνηγόρου του Δημότη».
  2. Ιδρύουμε ειδική υπηρεσία στο Δήμο μας με σκοπό την κατάρτιση και την υλοποίηση σχεδιασμού  για την εκπόνηση μελετών κοινοτικών κονδυλίων και την το ταχύτερο δυνατόν απορρόφησή τους , για την υλοποίηση έργων υποδομής και ανάπτυξης του νέου δήμου μας. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για την ενημέρωση των επιχειρηματιών και επενδυτών του δήμου μας.
  3. Αξιοποιούμε πλήρως όλα τα κονδύλια της νέας προγραμματικής περιόδου 2016 – 2019 – 2020 που αφορούν στο δήμο μας (ΕΣΠΑ – ΤΕΠΙΧ – Αναπτυξιακός Νόμος – Νέα Επιχειρηματικότητα).
  4. Καθιερώνουμε πρόγραμμα υποτροφιών, στηρίζοντας τους αριστούχους φοιτητές μας και παραμένουμε δίπλα στους οικονομικά αδύναμους.
  5. Συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, οργανώνουμε και ενισχύουμε την ήδη υπάρχουσα Δημοτική και Ιστορική Βιβλιοθήκη του Δήμου μας. Αναβαθμίζουμε και δρομολογούμε μετεγκατάσταση του λαογραφικού μουσείου της πόλης μας.
  6. Ιδρύουμε καταφύγιο αδέσποτων ζώων και ενεργοποιούμε τον θεσμό των εθελοντών κτηνιάτρων.
  7. Επαναλειτουργούμε το μουσείο βυρσοδεψίας.
  8. Επαναλειτουργούμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
  9. Επιδιώκουμε την συνεργασία με όλους τους θεσμούς φορείς Α΄& Β΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να γίνει πράξη η συνεργασία όλων των φορέων για μια ενιαία και αδιαίρετη Σάμο.
  10. Στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του τόπου μας για την μετάδοση και ανάπτυξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την αναβάθμιση των πολιτιστικών δρώμενων.
  11. Δεσμευόμαστε για την εντιμότητα και την διαφάνεια στην λήψη όλων των αποφάσεων του Δήμου μας καθώς και στις διαδικασίες υλοποίησής τους.
  12. Δρομολογούμε έργα για την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.
“ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”
“ΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ”    ”ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ”