13 Μαΐ 2019

Συνάντηση του συνδυασμού “Όλοι μαζί για τη Σάμο” για τον πολιτισμό & τον αθλητισμό

Μετά από πρόσκληση του συνδυασμού “Όλοι μαζί για τη Σάμο” και στο πλαίσιο της απόφασής του για έναν αληθινό και ουσιαστικό διάλογο με την τοπική μας κοινωνία, δηλαδή τους πολίτες και τους φορείς της, έγινε το Σάββατο το βράδυ στο ξενοδοχείο Aeolıs συνάντηση- διάλογος με τους φορείς του αθλητισμού
και του πολιτισμού του Δήμου μας.
Η συνάντηση προετοιμάστηκε από ομάδες εργασίας με συμμετοχή υποψηφίων του συνδυασμού, κατατέθηκαν προτάσεις και έγινε ουσιαστικός διάλογος. Θα ακολουθήσουν ανάλογες συζητήσεις την ερχόμενη εβδομάδα με τις επιχειρήσεις και τον εμπορικό κόσμο του Δήμου μας, με τον εθελοντισμό, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Θα υπάρξουν επίσης επισκέψεις σε  κρατικές υπηρεσίες και υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα υπάρξει τέλος ενημέρωση για τα τεχνικά έργα και τα έργα υποδομών που σχεδιάζουν και προτείνουν να πάρουν τον δρόμο της υλοποίησης.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος κ.Νίκος Κατρακάζος δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή και τον πολύ ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο  που έγινε. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε, και θα συνεχίσουμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Ακούμε την κοινωνία και τους φορείς της και συναποφασίζουμε 5ετές σχέδιο που θα αποτελεί οδηγό μας.  Η βαθιά γνώση των προβλημάτων που έχουμε τόσο εγώ όσο και ο συνδυασμός μας, η εμπειρία, η όρεξη, το όραμα μας αλλά και η ορμή των νέων ανθρώπων που μας πλαισιώνουν αποτελούν έγγυηση για μια παραγωγική διαχείριση των ζητημάτων  του τόπου μας».

Δεσμευόμαστε σε ότι αφορά τον αθλητισμό

  • Ουσιαστική συντήρηση της αθλητικής υποδομής που σήμερα είναι σε τραγική κατάσταση.
  • Δημιουργία νέων χώρων άθλησης.
  • Πραγματικά δίπλα στους ανθρώπους του αθλητισμού στα σωματεία και τους αθλητές για όλα τα αθλήματα με τρόπο δίκαιο και σχέδιο με ορίζοντα 5 ετών.
  • Ενίσχυση δράσεων μαζικής άθλησης αλλά και διοργάνωση σε συνεργασία με ομοσπονδίες μεγάλων πανελλαδικών και πανευρωπαϊκών διοργανώσεων.
  • Στελέχωση των νομικών προσώπων στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους ανθρώπους του αθλητισμού.

Δεσμευόμαστε σε ότι αφορά τον πολιτισμό

  • Ουσιαστική στήριξη του πολιτισμού στο Δήμο μας.
  • Στενή αληθινή συνεργασία με τους φορείς του πολιτισμού  δίκαιη χρηματοδότηση, δίκαιη στέγαση σε χώρους του Δήμου.
  • Διεκδίκηση από την Περιφέρεια του «Επικούρειου πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου».
  • Συνέχιση με διεκδίκηση πρόσθετης χρηματοδότησης του έργου στο Ξενία.
  • Οργάνωση εκδηλώσεων και φεστιβάλ σε νέα βάση που να εξασφαλίζει προβολή και της τοπικής δημιουργίας αλλά και προβολή του τόπου μας. Στη προσπάθεια αυτή οι άνθρωποι του πολιτισμού και οι τοπικοί φορείς θα έχουν ουσιαστικό και αποφασιστικό ρόλο.
  • Ο Πυθαγόρας αλλά και υπόλοιποι μεγάλοι που γεννηθήκαν στον τόπο μας θα αποτελέσουν σημαντικά όπλα πολύπλευρης δράσης.
  • Στελέχωση των νομικών προσώπων στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους ανθρώπους του πολιτισμού  αλλά και ανάθεση καθηκόντων και σε αντιδήμαρχο.