20 Ιουν 2019

Το ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών παρουσίασε η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ στη Σάμο

Το ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, παρουσίασε σήμερα η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ στη Σάμο σε εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο “Σάμος” .

Το σκεπτικό του ΚΚΕ, αλλά και τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών/τριών του ΚΚΕ στη Σάμο , γνωστοποίησε η γραμματέας της Τ.Ε Σάμου κ. Δήμητρα Παντάπαση.
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη  Σάμο :
Βρυνιώτη Βασιλική,ιδιωτικός υπάλληλος, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Σάμου
Καρούτσος Φανούριος (Ικαρία),οικοδόμος, πρόεδρος συνδικάτου οικοδόμων Ικαρίας
Πέρρος Γεώργιος, ιδιωτικός υπάλληλος Μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Υποψήφια στο Επικρατείας του κόμματος κ. Έρη Ρίτσου.
Η Έρη Ρίτσου έφερε παραδείγματα για το τι σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ στη βουλή και κάλεσε κάθε άνθρωπο που καταλαβαίνει οτι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να είναι η δική του φωνή στο κοινοβούλιο και η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτελέσει αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, όχι μόνο να το ψηφίσει αλλά και να μιλήσει στους γύρω του γι αυτό.
Η Βασιλική Βρυνιώτη αναφέρθηκε σε δύο καυτά ζητήματα για τα νησιά: την υγεία και το προσφυγικό  – μεταναστευτικό. Σχετικά με το δεύτερο, επισήμανε οτι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για να κλείσουν τα hot spot και να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα.
Ο Γιώργος Πέρρος αναφέρθηκε στις επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο που έχουν τη σφραγίδα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Κάλεσε το λαό «Να μην επιλέξει ή τη Σκύλα ή τη Χάρυβδη. Να μην μπει ανάμεσα στις μυλόπετρες των κομμάτων που έχουν κάνει τη ζωή μας δύσκολη. Να μην χολοσκάνε ποιος θα είναι πρώτος ποιος θα είναι δεύτερος. Αυτό για το οποίο πρέπει να αγωνιά ο λαός της Σάμου και σε όλη τη χώρα είναι να μην μειωθεί η δύναμη του ΚΚΕ». Τόνισε οτι «για να βγει δυνατός ο λαός χρειάζεται να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη για να κάνει αντιπολίτευση σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύπτει».
O Γιώργος Πέρρος έθεσε το εξής ζήτημα: «​Ιδιαίτερα για το νομό μας είναι πολύ κρίσιμη αυτή η μάχη.  To λέμε καθαρά. Η Σάμος και η Ικαρία να εκλέξουν κομμουνιστή Βουλευτή. Γιατί το έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, η νεολαία».
Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ δίνουν ήδη τη μάχη κι έχουν οργανώσει πρόγραμμα δράσης που καλύπτει και τα τρία νησιά του νομού. Με μπροστάρηδες τους υποψήφιους βουλευτές, δίνεται μια σκληρή μάχη σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και χωριά.
Ακολουθούν βιογραφικά στοιχεία των υποψηφίων:
 Έρη Ρίτσου
Συγγραφέας. Ζει στη Σάμο τα τελευταία χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή της από την Εθνική Τράπεζα. Είναι κόρη του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου και της γιατρού Γαρυφαλλιώς Γεωργιάδου. Είναι παρούσα στους αγώνες στο νησί αλλά και σε μια σειρά εκλογικές μάχες ως υποψήφια με το ΚΚΕ τα προηγούμενα χρόνια.
Βασιλική Βρυνιώτη
Η Βασιλική Βρυνιώτη είναι 41 χρονών. Κατάγεται από την Αλφειούσα του Πύργου Ηλείας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Στατιστικής, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), με μεταπτυχιακό στο τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών στη Σάμο. Από το 2007 ζει μόνιμα στο νησί και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος σε Λογιστικό Γραφείο. Είναι Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου από το 2013
Φανούρης Καρούτσος
Γεννήθηκε το 1960 στην Ικαρία. Είναι παντρεμένος  με την Αθανασία Γιάκα και έχουν τρία παιδιά. Είναι στο κίνημα από τα μαθητικά του χρόνια. Εργάζεται στον κλάδο των κατασκευών και τα τελευταία χρόνια είναι Πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Ικαρίας. Έχει διατελέσει δήμαρχος Ραχών (2002-2010) και σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον ενιαίο δήμο Ικαρίας.
Γιώργος Πέρρος
Είναι 59 χρονών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Κοντέϊκα της Σάμου. Διατηρεί στενούς δεσμούς με το νησί όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και επικεφαλής της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.