4 Ιουν 2019

Oι δημοτικές παρατάξεις για το αποτέλεσμα των εκλογών

Δηλώσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών εξέδωσαν οι δημοτικές παρατάξεις.


Οι ανακοινώσεις των συνδυασμών αναλυτικά:

«Πορεία Ευθύνης» - Να προχωρήσουμε όλοι μαζί με πνεύμα συνεργασίας, ανανέωσης και δημιουργίας

Συγχαίρουμε το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, κ. Γεώργιο Στάντζο και του ευχόμαστε καλή και εποικοδομητική θητεία στον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Η βούληση του εκλογικού σώματος καταγράφηκε χθες στην κάλπη και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης της εντολής του.
Η εκλογική μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών τελείωσε. Τώρα ο κόσμος μας προστάζει να δουλέψουμε υπεύθυνα, δυνατά και αποφασιστικά, νικητές και νικημένοι, προκειμένου να προχωρήσουμε όλοι μαζί με πνεύμα συνεργασίας, ανανέωσης και δημιουργίας στην επόμενη ημέρα.

«Ανατροπή» - Να αποδείξουμε από κοινού ότι μπορούμε να εργαστούμε και να λύσουμε τα συσσωρευμένα προβλήματα

Η "Ανατροπή" συγχαίρει τον νεοεκλεγμένο Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργο Στάντζο. Επίσης, εύχεται καλή θητεία σε όλους τους νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.

Η μετεκλογική περίοδος μας βρίσκει όλους σε μια νέα πραγματικότητα (Κλεισθένης, απλή αναλογική, νέος Δήμος Ανατολικής Σάμου). Ο χρόνος έφτασε, ώστε να αποδείξουμε από κοινού ότι μπορούμε να εργαστούμε και να λύσουμε τα συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.

«Η Σάμος αλλάΖΕΙ» - Θα απαιτηθεί από όλες τις δημοτικές  παρατάξεις σύνεση, δημοκρατική συνέπεια και προγραμματικές συγκλίσεις

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση των αυτοδιοικητικών εκλογών  με το νέο θεσμικό πλαίσιο (μεταρρύθμιση η Κλεισθένης).

Συγχαίρουμε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Στάντζο και ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που θα έχει να αντιμετωπίσει στο νέο τοπίο της αυτοδιοίκησης, με νέο δήμο και ανοιχτά πολλά προβλήματα.

Οι εκλογές αυτές είναι οι πρώτες που έγιναν με την απλή αναλογική. Είναι βέβαιο ότι το πραγματικό σώμα διαβούλευσης, προγραμματικών συγκλίσεων  και αποφάσεων θα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο που θα αναλάβει την 1η Σεπτεμβρίου, όπου εκφράζονται και οι 6 δημοτικές παρατάξεις, με τη δύναμη που τις έδωσαν οι συμπολίτες μας. Θα απαιτηθεί από όλες τις δημοτικές  παρατάξεις σύνεση, δημοκρατική συνέπεια και προγραμματικές συγκλίσεις για την αντιμετώπιση και επίλυση των σοβαρών προβλημάτων καθώς  και τομών στο τρόπο διοίκησης και οργάνωσης του νέου Δήμου.

Να επαναλάβουμε τη δέσμευση μας ότι η δημοτική κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ» θα έχει συνεχή παρουσία στα χωριά και τις πόλεις του Δήμου μας καθώς και δυναμική και διακριτή παρέμβαση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με τους 2 δημοτικούς συμβούλους της, από τη θέση της προγραμματικής και δημιουργικής αντιπολίτευσης, υπηρετώντας τις αρχές και το πρόγραμμά μας, με γνώμονα την ουσιαστική επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου προς το συμφέρον των συμπολιτών μας.