1 Αυγ 2019

Πρόταση συνεργασίας CERN με φεστιβάλ Ηραία- Πυθαγόρεια

Μία κορυφαία στιγμή για την πορεία του φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια είναι η πρόταση συνεργασίας που απεστάλη από τον CERN για το 2019-2020.

Ευρύτερος στόχος της πρότασης αυτής είναι η ανάδειξη της Νήσου Σάμου ως μία κοιτίδα γνώσεων μέσα στο ευρύτερο επιστημονικό περιβάλλον που απλώνεται σε όλη την υφήλιο.
Μία πρόταση που αναδεικνύει την ιστορική εμβληματική παρουσία της Σάμου και ευρύτερα της Ιωνίας ως τόπου γέννησης της επιστήμης και της φιλοσοφίας.
Το πρόγραμμα θα αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια πάνω στην τεχνολογία αλλά και στην συνεισφορά του CERN στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.
Προτεινόμενες δράσεις ανοικτές ομιλίες και δραστηριότητες προς το ευρύτερο κοινό της Σάμου: Master Classes για μαθητές λυκείου και φοιτητές, υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος “Παίζοντας με τα Πρωτόνια” σε μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Σάμου, διοργάνωση Θερινού Σχολείου- CERN σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πολλές άλλες δράσεις.
Το πρόγραμμα θα είναι διαδημοτικό και θα υποστηρίζεται από τον CERN, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τους τοπικούς φορείς του νησιού.
“Ψυχή” του προγράμματος είναι ο Σαμιώτης Καθηγητής Μανώλης Τσεσμελής αναπληρωτής Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων της Μονάδας του CERN.