1 Σεπ 2019

Ορκωμοσία στο νέο Δήμο Ανατολικής Σάμου

Τον καθιερωμένο όρκο, εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων τους από την 1η Σεπτεμβρίου, έδωσαν στη πλατεία δημαρχείου , ο νέος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τα μέλη των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.
Την τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ.κ Ευσέβιος, ο οποίος δώρισε στο νέο δήμαρχο μια εικόνα της Αγίας Ζώνης.
Ο νέος Δήμαρχος  Ανατολικής Σάμου , δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμή που του έκαναν οι δημότες να τον εκλέξουν Δήμαρχο τους, και υποσχέθηκε να προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις του, με πολλή δουλειά, για το κάλο της πρωτεύουσας και των χωριών.
Ο κ. Στάντζος στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, για την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα που καθημερινά χειροτερεύει με τις επιπτώσεις του προσφυγικού – μεταναστατευτικού να γίνονται εντονότερες. Οι αυξημένες δε μεταναστευτικές ροές των τελευταίων εβδομάδων, κάνουν την κατάσταση εκρηκτική θέτοντας σε υπέρμετρη δοκιμασία τις κρατικές δομές και τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας.
‘Η Σάμος είναι μια, ενιαία και αδιαίρετη” δήλωσε ο Γιώργος Στάντζος, υποσχόμενος κάθε βοήθεια χρειαστεί στον νεοσύστατο δήμο της Δυτικής Σάμου ωστε να ορθοποδήσει τα πρώτα χρόνια.
Παράλληλα, χαιρέτησε την σύμπραξη των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων της “Πορείας Ευθύνης” με την νέα δημοτική αρχή, ενώ απήθυνε καλεσμα για συμπόρευσης στις καθημερινές μάχες τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Στη λαμπερή τελετή της Ορκωμοσίας παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης , ο δημαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης , εκπροσώπων συλλόγων καθώς επίσης και πολλοί δημότες για να ευχηθούν στο νέο Δήμαρχο αλλά και το νεοσύστατο Δημοτικό Συμβούλιο για το νέο τους ξεκίνημα.
Η τελετή πλαισιώθηκε από ένα μοναδικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα απο την Φιλαρμονική «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου».