5 Νοε 2019

Το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα

Με κάθε επισημότητα και παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, θα εορτασθεί η 107η επέτειος της Ενώσεως της Σάμου με την Ελλάδα.Το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου ενηλίκων 8,5 χιλιόμετρα «Τρέχοντας για την ιστορία μας». Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης της Σάμου με κεντρικό ομιλητή τον κ. Μιχαήλ Βελώνη, Φιλόλογο. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από τη χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου.

Την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, στις 10:30, θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, στο τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον φιλόλογο, κ. Γιώργο Αγγελινάρα. Στις 11:15 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στις 11:40  θα πραγματοποιηθεί η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου και στις 12:30 χορευτικά συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς επί της παραλιακής λεωφόρου.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο.