11 Δεκ 2019

Κλειστές θα μείνουν σήμερα Τετάρτη οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των δήμων Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου και Χίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την όξυνση του μεταναστευτικού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα, σε έκτακτη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, με τη συμμετοχή των δημάρχων των εν λόγω δήμων.

Μετά και τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, κάτοικοι και φορείς των νησιών του Βορείου Αιγαίου λένε «όχι» σε επιπλέον δομές σε Λέσβο, Χίο και Σάμο. Αντιθέτως, ζητούν αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών, έλεγχο των ΜΚΟ.

Το πρωί της Τετάρτης ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης, θα παραθέσει συνέντευξη τύπου με τους του Δημάρχους της Μυτιλήνης, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σάμου σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και ο Δήμος Δυτικής Σάμου, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, για το προσφυγικό / μεταναστευτικό πρόβλημα που ταλανίζει τα νησιά μας.

Για το λόγο αυτό, οι Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Σάμου, θα παραμείνουν κλειστές σήμερα

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα σε Βαθύ και Καρλόβασι, ενώ κλειστά θα είναι σήμερα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, λόγω εκλογών των δασκάλων.