24 Ιουν 2020

Διαφημιστική Καμπάνια Προβολής Νησιών Π.Β.Α. στην ελληνική αγορά από τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Διαφημιστική Καμπάνια Προβολής Νησιών Π.Β.Α. στην ελληνική αγορά από τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του «Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2020»

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του «Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2020», σχεδιάζει διαφημιστική καμπάνια για την ελληνική αγορά, με τίτλο «Πάμε Βόρειο Αιγαίο, για διακοπές αλλιώς». Καθώς η κατάσταση στον τομέα του τουρισμού έχει αλλάξει άρδην λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η καμπάνια θα στοχεύσει στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, δίνοντας μεγάλη έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, προσαρμοζόμενη στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, με τους περιορισμούς στις διασυνοριακές μετακινήσεις και την τάση του κοινού να αποφεύγει τις μακρινές μετακινήσεις και να επιζητεί ασφαλείς και κοντινές διακοπές, η καμπάνια θα στοχεύσει και στο ταξιδιωτικό κοινό της ίδιας της Περιφέρειας, προτείνοντας διακοπές στα κοντινά νησιά της Π.Β.Α.

Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζονται διαφημιστικές τοποθετήσεις για τα νησιά της Π.Β.Α. σε εγχώριους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και προωθητικές ενέργειες σε συνεργασία με ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς παραγωγούς, ώστε να γίνονται αναφορές στα νησιά, σε συνδυασμό με αντίστοιχες κληρώσεις δώρων (διαμονές και άλλες τουριστικές υπηρεσίες), που θα παρέχονται ως χορηγία από ενδιαφερόμενες τουριστικές επιχειρήσεις. Αυτού του είδους οι διαφημιστικές τοποθετήσεις, λόγω της διάδρασης με το κοινό είναι συνήθως ιδιαίτερα αποτελεσματικές.

Καλούμε τα μέλη του Επιμελητηρίου Σάμου που δραστηριοποιούνται στο τουρισμό, για τη δυνατότητα χορηγίας διαμονών ή και άλλων τουριστικών υπηρεσιών, οι οποίες θα προσφερθούν στο πλαίσιο της παραπάνω διαφημιστικής προβολής των νησιών.

Προκειμένου να συμπεριληφθούν οι χορηγίες στο διαφημιστικό πρόγραμμα θα πρέπει να σταλούν στη Δ/νση Τουρισμού Π.Β.Α. σε μορφή voucher, στο οποίο θα αναγράφονται όλα τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης και θα περιγράφεται αναλυτικά η προσφερόμενη υπηρεσία.

Ελπίζουμε ότι με τη συνεργασία όλων των τοπικών τουριστικών φορέων η διαφημιστική καμπάνια για τα νησιά της Π.Β.Α. θα δημιουργήσει ένα θετικό αντίκτυπο στην ελληνική αγορά.