22 Ιουν 2020

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας στην Ικαρία απο την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου για παροχή συνδρομής και στήριξης της Δημόσιας Υγείας στην Ικαρία.


Ευχαριστούμε τον Υπουργό κ. Νότη Μυταράκη και τον γενικό Γραμματέα Υποδοχής κ. Μάνο Λογοθέτη που ανταποκρίθηκαν στην αδειοδότηση μεταφοράς ενός προκατασκευασμένου οικίσκου, από την περιμετρική ζώνη του ΚΥΤ στο Αγροτικό ιατρείο - K.Y. Ευδήλου.
Για την μεταφορά προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, ο εργολάβος κ. Ιωάννης Καρράς, η μεταφορική εταιρεία του κ. Δημητρίου Καραγιάννη στο Καρλόβασι, ο ναυτικός πράκτορας Καρλοβάσου κ. Χριστόδουλος Διακογεωργίου , η ναυτιλιακή εταιρεία Attica Group, ο κ. Ξενοφών Ρωμύλιος μεταφορέας στην Ικαρία, τους όποιους και ευχαριστούμε δημόσια για την συνεργασία τους.

Την επιμέλεια τακτοποίησης του χώρου υποδοχής του οικίσκου, ανέλαβε η κ. Καλλιόπη Καττέ, Προϊσταμένη Ιατρός του Κέντρου Υγείας Ευδήλου η οποία θα οργανώσει τον εξοπλισμό και τα ιατρικά πρωτόκολλα αντιμετώπισης τυχόν κρουσμάτων του κορωνοϊου covid-19, στην περιοχή της Βορειοανατολικής Ικαρίας.