6 Οκτ 2020

Λυμπέρης: Απαιτούμε να υπάρξουν άμεσα κινητές μονάδες υγείας σε μόνιμη βάση

 


Επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ απέστειλε ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, με την οποία ζητά τη λήψη μέτρων για τη διαχείριση των κρουσμάτων και την αποφυγή διασποράς του ιού και χαρακτηρίζει ως απαράδεκτο το υγειονομικό κενό που δημιουργήθηκε σε ένα μέρος επιβαρυμένο με πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα.Ο κ. Λυμπέρης αναφέρει:


Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας με την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο αναφορικά με τα αυξημένα κρούσματα που έχουν εμφανιστεί.


Πολλά άτομα που εργάζονται στον χώρο φιλοξενίας των προσφύγων (πολίτες, αστυνομικοί, συνοριοφύλακες) επιστρέφουν καθημερινά στα σπίτια τους, κυκλοφορούν ανάμεσά μας, με κίνδυνο τη μετάδοση του ιού.


Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλέον μηχανισμός από τον ΕΟΔΥ για τη διεξαγωγή των ελέγχων, μας καθιστά πλέον απροστάτευτους.


Για τους λόγους αυτούς απαιτούμε να υπάρξουν άμεσα κινητές μονάδες υγείας σε μόνιμη βάση για την εξέταση και τη διασφάλιση των πολιτών. Θεωρούμε απαράδεκτο το υγειονομικό κενό που δημιουργήθηκε σε έναν τόπο επιβαρυμένο με πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα.


Απαιτούμε άμεσα δικές σας ενέργειες.