7 Φεβ 2022

Πέτσας-Στεφανάδης συζήτησαν για την πορεία σημαντικών έργων στον Νομό


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Σ. ΠΕΤΣΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Σήμερα πραγματοποίησα συναντήση με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας , και μετά από επικοινωνία που είχα με τους τέσσερις Δημάρχους του Νομού μας, του έθεσα τα ζητήματα της αρμοδιότητας του (για τα οποία ήδη είχε λάβει γνώση). Ο κ. Υπουργός με ενημέρωσε για τα ακόλουθα.
ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ:
-Το έργο του βιολογικού καθαρισμού της πόλης της Σάμου, ύψους 1.800.000 ευρώ, περνάει κατά προτεραιότητα από την επιτροπή αξιολόγησης για το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” την επόμενη εβδομάδα για να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες.
– Το έργο αγροτικής οδοποιίας, δαπάνη ύψους 4.000.000 ευρώ, περνάει από την αρμόδια επιτροπή του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” στις αρχές Μαρτίου, κατά προτεραιότητα.
ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ:
– Τα έργα που αφορούν στους τρεις βιολογικούς καθαρισμούς και στην επισκευή δύο κτιρίων, ύψους 4.100.000 ευρώ, έχουν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και δημοπρατηθεί, ενώ έχει επιλεγεί ανάδοχος, οπότε βρίσκονται στη φάση της κατασκευής.
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ:
– Ο κ. Υπουργός επαναβεβαίωσε την υπόσχεση του για την κατασκευή φράγματος στη θέση Αρνοπέζι της Β. Ικαρίας, δαπάνης ύψους 4.100.000 ευρώ. Η μελέτη και η χρηματοδότηση θα γίνει εντός του Α’ εξαμήνου του 2022 και θα αρχίσουν αμέσως οι διαδικασίες κατασκευής. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που θα δώσει λύση στα προβλήματα ύδρευσης του νησιού και παράλληλα θα βοηθήσει στην αγροτική ανάπτυξη.
ΔΗΜΟΣ ΦΟΥΡΝΩΝ:
– Θέσαμε στον κ. Υπουργό το αίτημα για πρόσληψη τριών μονίμων αυτοδιοικητικών υπαλλήλων που αποτελεί ανάγκη και υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει θετικά το αίτημα.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Υπουργό για τη συνεχή και αμέριστη στήριξη του στα προβλήματα του Νομού μας.