11 Ιουλ 2022

Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Σάμου: Θαύμα στην Σάμο δυο χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7 ρίχτερ

 

Θαύμα στην Σάμο δυο χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7 ρίχτερ. Κομήτης εμφανίστηκε στο νησί που στην ουρά του εμφανίζονταν η αύρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεκατέσσερα χρόνια από την τελευταία του επίσκεψη και δυο χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό ήρθε ως κομήτης ο κ. Τσίπρας στην Σάμο για μισή μέρα …και ….για να  δώσει λύσεις; Να προτείνει σχέδιο ; Να μας πει τι θα έκανε εκείνος αν είχαμε αυτή την θαυμάσια τύχη και τιμή  να τον έχουμε πρωθυπουργό στα δύσκολα χρόνια που περάσαμε; Να μας πει αν έμαθε επιτέλους ότι η θάλασσα έχει σύνορα; Να μας πει αν τα φυλάμε καλά ή εκείνος με τους αλληλέγγυες ΜΚΟ θα τα φύλαγε καλύτερα; Να μας πει αν του αρέσει η αμυντική θωράκιση της χώρας ; ή μήπως ήταν καλύτερα το 2019 όταν τα ελληνικά Mirage είχαν μείνει χωρίς ανταλλακτικά και κινητήρες; Τι ήρθε να πει στην ακριτική Σάμο ο ακριβοθώρητος κ. Τσίπρας;  Η αλήθεια είναι ότι για πάνω από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Σύριζα,  δεν αρνούνταν απλώς να έλθει στην Σάμο . Ντρέπονταν. Και ντρέπονταν διότι ο απλός πολίτης που θα συναντούσε τον κ. Τσίπρα στην παραλιακή θα του έλεγε να σηκώσει το κεφάλι και να δει ψηλά πάνω από την Πόλη της Σά
μου για να θαυμάσει τις ντροπές της διακυβέρνησής του και πως μας είχε καταντήσει.  Ήλθε σήμερα που μετά την διακυβέρνηση Μητσοτάκη η πόλη επιτέλους έχει αλλάξει πρόσωπο και ναι,  μπορεί να κοιτάξει ψηλά πάνω από την πόλη χωρίς ντροπή πια. Μια που η ντροπή έχει χαθεί. Όχι από εμάς . Από τον ίδιο. Ήρθε σήμερα που το νησί έχει αξιοπρεπείς και με διεθνή στάνταρντ (state of the art όπως απάντησε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σύνηθες ανθελληνικό λόμπι των αλληλέγγυων βουλευτών) κοιτώνες φιλοξενίας.

Αφού λοιπόν ήλθε και χάρηκε με όσα είδε , λυπήθηκε τάχα μου για τον κίνδυνο που διατρέχει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από την απουσία φοιτητών λόγω της βάσης εισαγωγής.   Μόνο που κανείς από όσους είδε και στις δυο μεριές του νησιού δεν του θύμισε:  ότι η καταστροφή δεν οφείλεται σε καμιά βάση εισαγωγής, αλλά στον ίδιο. Και έγινε σε μια νύχτα όταν το 2017 μετέτρεψε όλα τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ,  με συνέπεια την δημιουργία άμεσα,  δεκάδων νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε όλη την Επικράτεια. Έγινε όταν σε μια νύχτα  δημιούργησε δυο νέες Μαθηματικές Σχολές, μία   στην Λαμία και μία στην Καστοριά.  Μέχρι τότε (2017) οι βάσεις ακόμα και στο Μαθηματικό βρίσκονταν σε πολύ καλά επίπεδα και οι σχολές μας ήταν πλήρεις.

Είδαμε επίσης  ότι είχε μαζί του και τον κ. Μπελαβίλα βασικό μέλος της ομάδας του έφτιαξε το χωροταξικό της Σάμου που αποτελεί από το 1994  τροχοπέδη για την ανάπτυξη του νησιού. Του είπε κάποιος από όσους είδε,  ότι ήδη αυτή η Κυβέρνηση ξεκίνησε την διαδικασία αλλαγής του? Να μην ξεχάσουμε να τον φωνάξουμε να μας πει την άποψη του κατά την διαβούλευση. Ας έρθει λοιπόν ο κ. Τσίπρας ξανά μετά από άλλα δεκατέσσερα χρόνια. Ποιος ξέρει,  μπορεί να έχουν μεσολαβήσει κάποια χρόνια καταστροφής και κάποια μετέπειτα χρόνια ανάτασης για να μπορέσει να μας κάνει την τιμή χωρίς να ντρέπεται και πάλι. Η Σάμος έχει υπομονή, αλλά κυρίως μνήμη.

εκ της Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Σάμου