31 Αυγ 2022

Στη Σάμο η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη

 


Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου ώρα 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο Samos Hotel στο Βαθύ, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη και ο επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας κ. Gianluca Rocco θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου-παρουσίαση του προγράμματος «Εκπαίδευση με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης πολιτών τρίτων χωρών και της ευαισθητοποίησής τους μέσω της κατάρτισής τους με σκοπό την ένταξη στον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και αντιμετώπισης κινδύνων».

Μετά την ολοκλήρωση της Συνέντευξης Τύπου, ώρα 13.00-16.30 στο ΚΕΔ Σάμου θα πραγματοποιηθούν πολλαπλά σενάρια ασκήσεων προσομοίωσης με τη συμμετοχή φορέων και προσφυγικού πληθυσμού.

Το πρόγραμμα αποτελεί την επίσημη έναρξη των προγραμμάτων ένταξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και με φορέα υλοποίησης τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα εκπαίδευσης αποκλειστικά για πρόσφυγες, από το Πυροσβεστικό Σώμα. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Γενική Συντονίστρια της δράσης, είναι η  Αρχιπύραρχος Δρ. Καλλιόπη Σαΐνη