18 Οκτ 2022

Καθυστέρηση στη περάτωση των εργασιών του πρώην Ξενία Σάμου

 Καθυστέρηση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη περάτωση των εργασιών του πρώην Ξενία Σάμου.

Σε σχετική ερώτηση κατά την διάρκε
ια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, από τον πρόεδρο της κοινότητας Σαμίων, κ. Δημήτρη Βογιατζή, η τεχνική υπηρεσία απάντησε ότι υπήρξε μία δήλωση διακοπής των εργασιών η οποία και αποκρούστηκε.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, υπάρχει αστοχία στην ηλεκτρομηχανολογική μελέτη , η οποία θα αποτυπωθεί με ανάλογη έκθεση από τον ανάδοχο.

«Η μελέτη που είχε συνταχθεί τουλάχιστον προς τα ηλεκτρομηχανολογικά είναι μη εφαρμόσιμη» ανέφερε η προϊστάμενη της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, κ Αγγέλα Καζάκου.

Το κτήριο αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Ανατολικής Σάμου και είναι τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής.

Όσον αφορά το εσωτερικό του κτηρίου θα γίνει συντήρηση της τοιχογραφίας του Φασιανού το οποίο αποτελεί και διατηρητέο στοιχείο και θα διαμορφωθούν χώροι για εκθεσιακό κέντρο, αναψυκτήρια, ατελιέ για τους καλλιτέχνες, Κέντρο Πυθαγόρα που θα περιλαμβάνει ψηφιακή βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο και έκθεση μαθηματικών οργάνων, Κέντρο Απόδημου Ελληνισμού και ψηφιακό κέντρο για τον Αρίσταρχο.

Η ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2023 και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη που εγγράφεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ.