13 Φεβ 2023

Απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SEAVEN HORIZON” – Δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση


Για την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην πλώρη και συγκεκριμένα σε μηχανισμό χειρισμού άγκυρας του δεξαμενόπλοιου “SEAVEN HORIZON”που βρίσκεται στη Σάμο, το ΛΣ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμου για περιστατικό ύπαρξης καπνού στο Δ/Ξ “SEAVEN HORIZON” N.Π. 12572, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή “ΚΟΚΚΑΡΙ” ν. Σάμου, με 17 μέλη πλήρωμα και διενεργούσε εκφόρτωση καυσίμου.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και κατόπιν επικοινωνίας με τον Πλοίαρχο του ανωτέρου Δ/Ξ, επιβεβαιώθηκε η εκδήλωση πυρκαγιάς στην πλώρη, σε μηχανισμό χειρισμού άγκυρας. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος, δύο περιπολικά οχήματα ενώ κατέφθασε επίσης κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, το οποίο λίγο αργότερα κατέσβησε επιτυχώς τη πυρκαγιά.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SEAVEN HORIZON” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και αποκατάστασης της βλάβης, από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: Samos24