Σταματία Ράπτη

                                                                 
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Καρλόβασι της Σάμου, όπου και διαμένω μέχρι σήμερα. Για περίπου 10 χρόνια, απουσίαζα από το νησί μου και τότε διαπίστωσα ότι ζούμε σ’ έναν ευλογημένο τόπο, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από άλλες περιοχές.

Τα διαπιστευτήρια μου είναι ότι έχω στα χέρια μου δύο τίτλους δημοσιογραφικών πτυχίων, τα οποία όμως δε με ωφέλησαν στην καριέρα μου, μια και η ζωή και το ρεπορτάζ σου αποδεικνύουν ότι αυτά που διδάσκεσαι παρασάγγες, απέχουν από την πραγματικότητα.

Το μόνο που μπόρεσα να πάρω από αυτά είναι το πώς να είμαι αντικειμενική και να τηρώ τους όρους της δεοντολογίας. Κατά τα άλλα το ρεπορτάζ με δίδαξε ότι αν προσπαθήσεις να μεταφέρεις απλά και μόνο την είδηση, χωρίς να εισχωρήσεις στην καρδιά των γεγονότων και να γίνεις ένα με τον απλό πολίτη του τόπου σου, είσαι αποτυχημένος.

Είμαι υπέρ της άποψης «ουκ εν τω πολλώ τω ευ» και δε θα αναφέρω πολλά πράγματα για τον εαυτό μου, παρά μόνο ότι με αφήνει παγερά αδιάφορη η ανέλιξη μέσω του γνωστού «γλύφοντας και έρποντας» και χαίρομαι απλά, καθημερινά πράγματα, τα οποία για μένα στήνουν αψίδες θριάμβου, ενώ δεν ντρέπομαι να ομολογήσω ότι είμαι ένα βαθιά θρησκευόμενο άτομο που θεωρεί ότι η ορθοδοξία μας γίνεται πυξίδα προσανατολισμού και κουπί μιας αέναης κίνησης και πορείας.

Μάχομαι για τα ιδανικά μου και γνωρίζω ότι οι πιο μεγάλες μάχες είναι οι μάχες των ιδεών, ενώ δε με ενδιαφέρουν τα υλιστικά μηδενιστικά και αναρχικά κηρύγματα και η προσπάθεια αποδέσμευσης από τα ταμπού, γιατί συνεχίζω να έχω υψηλά το τρίπτυχο Πατρίδα Θρησκεία Οικογένεια κι ας κατηγορηθώ  από εκείνους, που επιζητούν μια νέα θεώρηση των πραγμάτων .

Τέλος, είμαι υπέρ της άποψης ότι όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα πράγματα για το νομό μας, που τα αξίζει και τα δικαιούται εν κατακλείδι.