22 Μαΐ 2017

ΣΟΚ.Άγρια δολοφονημένη φώκια με όπλο στη Σάμο

Νεκρή εντοπίστηκε φώκια στην περιοχή Χρυσόπετρο Μαραθόκάμπου στη Σάμο  ,της οποίας το σώμα είναι διάτρητο από σφαίρες κυνηγητικού  όπλου. Από την πρώτη στιγμή έφτασαν στην περιοχή ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος”, οι οποίοι και απομάκρυναν το ζώο από το σημείο  .
«Ελπίζουμε να μην είναι η Αργυρώ»δήλωσε στο armoniaradio.gr  ο διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Θεόδωρος Τσιμπίδης «και αύριο θα προχωρήσουμε στην διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν το σκοτωμένο θηλαστικό είναι η όχι η Αργυρώ».

Ο κ. Τσιμπίδης μας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι πιθανόν το άτυχο ζώο να μην είναι η δημοφιλής φώκια του νησιού μας για την οποία έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες εκ μέρους τους, προκειμένου το επόμενο διάστημα να απομακρυνθεί από το νησί, μέσω επιστολής στο αρμόδιο Υπουργείο από το οποίο περίμεναν απάντηση. 

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό ηθελημένης θανάτωσης θηλαστικού .

Το πρώτο περιστατικό ήταν το Δεκέμβριο του 2016 όταν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” κατέγραψαν ακόμα μία βίαιη θανάτωση θαλάσσιου θηλαστικού.  Τότε είχε εντοπιστεί  ΝΑ της Σάμου μία νεαρή αρσενική μεσογειακή φώκια με διακριτά στοιχεία ηθελημένης θανάτωσης.

Σε κάθε περίπτωση είτε είναι η Αργυρώ, είτε όχι το γεγονός πρέπει να καταδικαστεί από όλους, καθώς ο τρόπος θανάτωσης της φώκιας καταδεικνύει την απανθρωπιά κάποιων που θέλουμε να αποκαλούμε ανθρώπους.