18 Νοε 2016

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας οργανώνει δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης στη σχολική αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα του νησιού των Φούρνων το διήμερο 21 &22 Νοεμβρίου 2016.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου «Φάρος», οργανώνει δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης στη σχολική αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα του νησιού των Φούρνων το διήμερο 21 &22 Νοεμβρίου 2016.
Στη Σχολική Κοινότητα: Θα πραγματοποιηθούν 2 δίωρες συναντήσεις εντός σχολικού ωραρίου με όλες τις τάξεις του Γυμνασίου & του Λυκείου Φούρνων. Η παρέμβαση στους μαθητές θα επικεντρωθεί στην πρόληψη επικίνδυνων συμπεριφορών από τους νέους καθώς και στην αναγνώριση & διαχείριση τέτοιων συμπεριφορών στους ίδιους αλλά και στο κοινωνικό τους περιβάλλον μέσω της ουσιαστικής επικοινωνίας και έκφρασης των συναισθημάτων τους.


Στην ευρύτερη κοινότητα: Θα πραγματοποιηθούν δύο δίωρα απογευματινά εργαστήρια με κεντρικό θέμα την «Ενίσχυση της Επικοινωνίας στην Οικογένεια» ως συνέχεια των προβληματισμών που ετέθησαν κατά τον προηγούμενο κύκλο συναντήσεων (αρχές Απριλίου 2016). Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη,6.00-8.00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

Συντονιστές: Βασιλική Λαμπαδά, σχολική ψυχολόγος, Παράρτημα Ικαρίας

Χαράλαμπος Γεννιάς, Κοινωνιολόγος, Κ.Π. «Φάρος»

Πληροφορίες στα τηλέφωνα του «Φάρου»: 2275024047, 2273023443 &87070-1.