15 Νοε 2016

Εποικοδομητική συνάντηση

Πολύωρη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στο Καρλόβασι , η οποία προκλήθηκε από τους ενεργούς πολίτες της Δυτικής πλευράς του νησιού παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών κ. Νικόλαου Κατρακάζου και κ. Φωτεινης Θαλασσινου.

Στην συνάντηση παρέστη ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ετέθησαν ερωτήματα εκ μέρους των ενεργών πολίτων και δόθηκαν απαντήσεις από τους δύο Αντιπεριφερειάρχες , τα οποία αφορούν έργα της περιοχής που μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την ολοκλήρωση των εργασιών στο λιμένα Καρλοβάσου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τους καθησύχασε λέγοντας τους χαρακτηριστικά ότι μέσα σε λίγο διάστημα θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος και το έργο θα ολοκληρωθεί Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το φράγμα Καρβούνη , ένα έργο πνοής για ολόκληρο το νησί, για το οποίο υπάρχει μεν η πρώτη μελέτη ,αλλά για να μπορέσει να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα υπολείπονται σειρά περιβαλλοντολογικών μελετών, για τις οποίες θα δαπανηθεί ένα σοβαρό ποσό και ακόμη μετά την εκπόνηση τους το έργο είναι δύσκολο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μια και αυτό επικεντρώνεται σε έργα που αφορούν άλλους τομείς.


 Ο κ. Κατρακάζος ενημέρωσε τους ενεργούς πολίτες για το έργο στο Κουρούντερε, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα ένταξης του έργου του εθνικού δικτύου που συνδέει το Καρλόβασι με το Βαθύ όπου υπάρχουν έτοιμες και ώριμες μελέτες. 

Επίσης συζητήθηκε το έργο του Περιφερειακού Καρλοβάσου, για το οποίο υπολείπονται κάποιες πράξεις αναλογισμού ,αλλά αυτό είναι ένα θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του δήμου. Τέλος η κ. Θαλασσινού ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο η ανάδειξη και η σήμανση των μονοπατιών στο νησί μας και η ίδια θεωρεί βέβαιο ότι το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.


Σε κάθε περίπτωση ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση, ενώ από την πλευρά τους οι ενεργοί πολίτες της περιοχής ανανέωσαν το ραντεβού τους με προσκεκλημένους αυτήν την φορά τον δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους, με τους οποίους δεν τους χωρίζει τίποτε και αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ περισσότερα.

Σταματία Ράπτη