12 Νοε 2016

Στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “WORLD TRAVEL MARKET 2016” στο Λονδίνο με stand παρουσίασης όλων των νησιών εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ. Η “WTM” που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-9 Νοεμβρίου, αποτελεί την κορυφαία έκθεση για τους επαγγελματίες του τουρισμού παγκοσμίως.

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησαν στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και στο περίπτερο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Χίου και του Δήμου Σάμου, καθώς και επιχειρηματίες του Τουρισμού από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο.

Τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης, στο stand της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, εκδήλωση οινογευσιγνωσίας με προσκεκλημένους 20 ταξιδιωτικούς πράκτορες, στους οποίους έγινε παρουσίαση των νησιωτικών προορισμών και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ γευσιγνωσία, με επικεφαλής τον σεφ κ. Μιλτιάδη Καρούμπα, με παραδοσιακές συνταγές των νησιών του Βορείου Αιγαίου.


Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία μέσω των προσφερόμενων πιάτων να γνωρίσουν τα προϊόντα των νησιών του Βορείου Αιγαίου, όπως σαρδέλες Καλλονής, ελαιόλαδο και λαδοτύρι από τη Λέσβο, μαστίχα Χίου, κρασί Σάμου, γλυκά του κουταλιού από την Ικαρία και παραδοσιακά αμυγδαλωτά από τη Λήμνο. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ειδική παρουσίαση της Χίου, με ομιλήτρια τη γνωστή Βρετανίδα ιστορικό και δημοσιογράφο Bettany Hughes, η οποία έχει στο παρελθόν επισκεφθεί το νησί.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τα στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησαν σειρά επαφών με επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους και λοιπούς φορείς, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών -κοινού και επαγγελματιών- στρεφόταν στην αναζήτηση προορισμών λιγότερο γνωστών, οι οποίοι να προσφέρουν τη δυνατότητα για ιδιαίτερες και διαφορετικές εμπειρίες, αλλά και δραστηριότητες που μυούν τον επισκέπτη στην τοπική κουλτούρα του προορισμού. Τα στοιχεία των επαφών θα αποσταλούν από τη Διεύθυνση Τουρισμού στους επαγγελματίες του Βορείου Αιγαίου προς αξιοποίησή τους.