13 Δεκ 2016

Η Λαϊκή Συσπείρωση για εφάπαξ ενίσχυση συνταξιούχων και για το ΦΠΑ στα νησιά:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 12-12-2016 , η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε την παρακάτω τοποθέτηση σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για εφάπαξ ενίσχυση συνταξιούχων και για το ΦΠΑ στα νησιά:

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τις κυβερνητικές εξαγγελίες – εμπαιγμό με τα εφάπαξ ψίχουλα σε συνταξιούχους και το προσωρινό και όχι μόνιμο «πάγωμα» της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ και μόνο στα νησιά όπου έχουν εγκλωβιστεί πρόσφυγες.Τη στιγμή που έχουν κλαπεί από εργαζόμενους και συνταξιούχους 8,2 δις ευρώ , η κυβέρνηση τους πετάει ένα «ξεροκόμματο» 600 εκατ. προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή τους και τη συναίνεσή τους στα νέα αντιλαϊκά χαράτσια του νέου προϋπολογισμού και των άλλων αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ορίζοντα το 2060!!! Δηλαδή τότε που τα εγγόνια τους θα είναι στην ηλικία των παππούδων τους.

Με την απάτη της προσωρινής αναστολής και όχι της απόσυρσης της αύξησης συντελεστών του ΦΠΑ, προχωρά σε μια λαθροχειρία που εκτός των άλλων είναι και επικίνδυνη, γιατί επιχειρεί να συμψηφίσει με αυτό τον τρόπο την συνέχιση του εγκλωβισμού των προσφύγων στα νησιά μας και στη χώρα μας και μάλιστα σε απαράδεκτες συνθήκες καταυλισμού.

Εδώ αναδεικνύονται και οι σοβαρές ευθύνες της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και όλων όσοι με αποφάσεις τους και με την τελευταία κινητοποίηση των Επιμελητηρίων πρόβαλλαν την διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ, ως αντισταθμιστικό μέτρο για τον εγκλωβισμό των προσφύγων.

Οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ αποτελούν κατάκτηση των νησιωτών από το 1990, αποτέλεσμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους και της παρέμβασης και επιμονής τότε του ΚΚΕ, για την αντιστάθμιση σε μόνιμη βάση των ακριβών μεταφορικών που επιβαρύνουν τις τιμές των προϊόντων.

Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες ,οι αγρότες πρέπει να παλέψουν όχι μόνο να παραμείνουν οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ, αλλά να μειωθούν στο 50% και ταυτόχρονα να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Να αναπληρωθούν οι απώλειες σε μισθούς , συντάξεις, επιδόματα ανεργίας , κοινωνικές παροχές κλπ, και να επανέλθουν ΑΜΕΣΑ τουλάχιστον στα επίπεδα του 2009.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Κώστας Τζίχας, Δημήτρης Μαυρατζώτης, Θεανώ Σαρρηγεωργίο