8 Ιαν 2017

310.000 φιάλες κρασί απο την Ένωση μας σε χώρες του εξωτερικού

Ένα ευχάριστο μήνυμα έφτασε πριν από λίγο διάστημα σε εμάς και έχει σχέση με την Ένωση μας, η οποία επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Ιωάννη Σκούτα, ο οποίος άμεσα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και μας είπε: «Η εισαγωγή στα καταστήματα Lidl ήταν ένας από τους στόχους του Συνεταιρισμού τα τελευταία χρόνια. Η ευκαιρία δόθηκε στις αρχές του 2016 όπου βρέθηκε δίαυλος επικοινωνίας.

Αυτό συνδυάστηκε τόσο με την αλλαγή στην αντιπροσώπευση των κρασιών μας στην Ελλάδα, όσο και με την έναρξη διαπραγματεύσεων για την διακίνηση σε κάποιες χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας.

Στόχος μέσω των Lidl ήταν και παραμένει η αγορά του εξωτερικού καθώς η Lidl διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων ειδών διατροφής, με σημεία πώλησης σχεδόν σε κάθε χώρα της Ευρώπης. Παρόλα αυτά η πολιτική της Lidl είναι ότι οποιοδήποτε προϊόν για να κινηθεί στα καταστήματα της πρέπει να εισαχθεί και να κινηθεί πρωτίστως στα καταστήματα της χώρας όπου παράγεται.

Έτσι ο Συνεταιρισμός εδώ και κάποιους μήνες συμφώνησε και παράγει για λογαριασμό της Lidl Ελλάδος, Σαμιώτικο γλυκό κρασί (VIN DOUX). Οι πωλήσεις για τα Lidl Ελλάδος είναι ικανοποιητικές και τα ακριβή στοιχεία για το 2016 αναμένεται να κλείσουν μέχρι τέλος Ιανουαρίου.

Αυτό που είναι πραγματικά ελπιδοφόρο είναι οι πρώτες παραγγελίες για το 2017 από Lidl εννέα χωρών του εξωτερικού (μεταξύ των οποίων και τα Lidl Γερμανίας) και οι οποίες φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τις 310.000 φιάλες.

Ο Συνεταιρισμός είναι σε συζητήσεις για την παραγωγή και ενός ξηρού κρασιού οι οποίες όμως ακόμη δεν έχουν καταλήξει.

Το άνοιγμα της αγοράς των Lidl είναι ένα στοίχημα και θέλουμε να πιστεύουμε μια επένδυση για το παρόν και το μέλλον».