11 Ιαν 2017

Μεχρι τον Καρβούνη έφτασε όχημα της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό του 78χρονου

Μέχρι και στο όρος του Καρβούνη ανέβηκε σήμερα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο οποίο επέβαιναν ο Πύραρχος του νησιού μας κ. Παναγιώτης Κοτρίδης , ο οδηγός του οχήματος και ο κ. Γιάννης Βέττας, ο οποίος γνωρίζει καλά την περιοχή και προκειμένου να ελέγξουν μια καλύβα την οποία είχε στην ιδιοκτησία του ο άτυχος 78χρονος από το Άγιο Κωνσταντίνου του οποίου τα ίχνη χάνονται από την 6 Ιανουαρίου.

Το όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα , καθώς το βουνό έχει καλυφθεί με πυκνό χιόνι σε όλα του τα σημεία. Αυτό όμως δεν πτόησε τον πύραρχο του νησιού μας και το όχημα με αντιολισθητικές αλυσίδες έφτασε τελικά στον προορισμό του. 

Οι τρείς άνδρες άνοιξαν την πόρτα της καλύβας ,αλλά και εκεί δεν υπήρχε κανένα ίχνος του 78χρονου. Η πρωτοβουλία ανήκει καθαρά στον κ. Κοτρίδη ο οποίος έχει αποδείξει όλο αυτό το διάστημα ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με ανθρωπιά και υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλλά και καθήκοντος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου συμπολίτη μας σταματούν και είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι στην περιοχή μας δεν έφτασε κάποια ομάδα της ΕΜΑΚ και προκειμένου οι έρευνες να γίνουν πιο εντατικές και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια εντοπισμού του υπερήλικα, την στιγμή κατά την οποία πριν από λίγο διάστημα στήθηκε και καλώς ,ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης παράτυπου μετανάστη στην θάλασσα με την συμμετοχή ελικοπτέρου και όλων των σκαφών του Λιμενικού Σώματος.





Φωτογραφίες Γιάννης Βέττας