18 Ιαν 2017

Δημήτρης Αβραμόπουλος :Aποτελέσματα θα υπάρξουν μόνο με τη συνεργασία των τοπικών αρχών και των κατοίκων των νησιών

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης η επίσκεψη του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου και του υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα στα κέντρα προσφύγων της Μόριας και του Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η διαχείριση του προσφυγικού αποτελεί συλλογική ευρωπαϊκή ευθύνη και αναφέρθηκε στην ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων που θα υποδέχονται τα κράτη - μέλη της ΕΕ, στους οποίους θα παρέχουν ασφαλή διαβίωση.


Ο Επίτροπος τόνισε ότι αποτελέσματα θα υπάρξουν μόνο με τη συνεργασία των τοπικών αρχών και των κατοίκων των νησιών, προς τους οποίους εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τις άμεσες συνέπειες της προσφυγικής κρίσης.

Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα βρεθεί χώρος για να στήσει η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ τις ειδικές σκηνές για τους πρόσφυγες ώστε να προστατευθούν από ακραία καιρικά φαινόμενα, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί μόνο μια προσωρινή λύση.

Όπως είπε, «θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό σας για την αποσυμφόρηση των νησιών» και σημείωσε ότι ευάλωτες ομάδες προσφύγων θα προωθηθούν στην ενδοχώρα, ενώ εκείνοι που δεν δικαιούνται άσυλο θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.
in.gr