23 Ιαν 2017

Ψήφισμα – καταγγελία του δημοτικού συμβουλίου Ικαρίας

Με αφορμή τη συζήτηση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2017, το Δ.Σ του Δήμου Ικαρίας στην 2η συνεδρίαση του 2017  καταγγέλλεται η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο των Ο.Τ.Α,διεκδικώντας :

1. Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών σε απορρίμματα, αθλητικές υποδομές, πολιτισμό.
2. Πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων.
3. Καμιά μεταφορά αρμοδιοτήτων που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους για την ανάπτυξη – λειτουργία στην Τοπική Διοίκηση, γιατί αυτό σημαίνει τελικά μεταφορά του κόστους στις πλάτες του λαού.
4. Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα στους βασικούς Κοινωνικούς Τομείς της υγείας – Πρόνοιας και Παιδείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.
5. Μόνιμη σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού για τις διευρυμένες ανάγκες που προκύπτουν. Κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων.
6. Καμιά απόλυση, μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
7. Πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών. Έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας.
8. Επιπρόσθετα μέτρα για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές.
9. Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τους Δήμους και τις Περιφέρειες πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.