31 Ιαν 2017

Η ΑΚΙΣ για την επίσκεψη του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα στη Σάμο

Η δημοτική παράταξη του Δήμου Σάμου "Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου - ΑΚΙΣ" σε ανακοίνωση της σημειώνει μεταξύ άλλων ,ότι η σημερινή επίσκεψη του κ. Μπαλάφα στη Σάμο ήταν αναγνωριστική για την δημιουργία νέας δομής ,ενώ τόνισε ότι θα πρέπει η τοπική κοινωνία να αντιδράσει σε τέτοια σχεδία της κυβέρνησης . Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η σημερινή επίσκεψη του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα στη Σάμο είχε ένα και μοναδικό σκοπό, την αναγνώριση της θέσης κατασκευής του νέου κέντρου κράτησης παραβατικών μεταναστών, στην περιοχή Ζερβού. Σήμερα ήταν αναμενόμενο η κυβέρνηση να επιλέξει αυτή τη θέση, διότι ως γνωστόν ήταν μία από τις πέντε εναλλακτικές θέσεις που πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Σάμου. 

Τα λάθη της πολιτικής του κ. Δημάρχου στο χειρισμό της μεταναστευτικής κρίσης διαδέχονται το ένα το άλλο. Ουδέποτε πήρε μία ξεκάθαρη θέση στο μεταναστευτικό ζήτημα και πάντα βρισκόταν πίσω από τα γεγονότα. Δεν κατάφερε ποτέ να προβλέψει την εξέλιξη του μεταναστευτικού προβλήματος, με αποτέλεσμα να βιώνουμε σήμερα αυτή την κατάσταση. 

α. Πίστεψε στα λόγια της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ την οποία και εκτελούσε κατά γράμμα, παραπλανώντας τους δημοτικούς συμβούλους του, αλλά και ολόκληρο τον σαμιακό λαό περί του αντιθέτου. 

β. Κατέβαζε απανωτά ψηφίσματα στο ΔΣ για το μεταναστευτικό ζήτημα, μόνο και μόνο για να κερδίζει χρόνο και υποσχέσεις. 

γ. Υποθήκευσε το μέλλον του νησιού στη μάταιη προσπάθειά του να κερδίσει αντισταθμιστικά οφέλη, πράγμα που ποτέ δεν πέτυχε. 

δ. Συμφώνησε στην κατασκευή του Hot Spot στη Σάμο παραπλανώντας τον κόσμο ως προς την επιλογή της θέσης και μόνο. 

ε. Πρότεινε, χωρίς να έχει έρθει ποτέ σε διαβούλευση με κανέναν φορέα, πέντε νέες εναλλακτικές θέσεις κατασκευής Hot Spot, μία εκ των οποίων υιοθετείται σήμερα από την κυβέρνηση. 

στ. Υπέγραψε στις 11 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα μία συμφωνία παγίδα για το νησί μας, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε σήμερα με τη δημιουργία νέου κέντρου κράτησης μεταναστών και όχι μόνο. 

ζ. Αρνήθηκε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις πολιτών που ζητούσαν διαφορετική διαχείριση στο μεταναστευτικό ζήτημα στη Σάμο, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα και ως ακραίους. 

Μετά από όλα αυτά, ερχόμαστε σήμερα και αλλάζουμε πορεία. Έτσι λοιπόν, για τα μάτια του κόσμου, πρέπει να ταχθούμε με τους πολλούς και να βροντοφωνάξουμε «ΟΧΙ στο δεύτερο κέντρο κράτησης μεταναστών». Δυστυχώς όμως είναι αργά, γιατί ότι προτείναμε, πριν ακριβώς ένα χρόνο και ότι συνυπογράψαμε πριν λίγους μήνες, αυτό ακριβώς έρχεται σήμερα η κυβέρνηση να κατασκευάσει".