6 Ιαν 2017

Το Καρλόβασι άντεξε το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετώπισε το Καρλόβασι το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χτες το νησί μας, με ισχυρές βροχοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

Η πόλη άντεξε τα ορμητικά νερά της βροχής, τα οποία βρήκαν εύκολα διέξοδο από τα ανοιγμένα φρεάτια απορροής υδάτων.

 Στα γύρω δημοτικά διαμερίσματα, αλλά και σε διάφορες περιοχές της πόλης μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν στο οδικό δίκτυο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι έσπασαν κλαδιά και παρέσυραν διαφορά αντικείμενα.
Προβλήματα κατολισθήσεων και καταπτώσεων βράχων είναι τα αποτελέσματα του διήμερου και ιδιαίτερα στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, κάτι όμως που άμεσα αντιμετωπίστηκε από μηχάνημα της δημοτικής κοινότητας , ενώ όσο συνεχίζεται η βροχόπτωση στην περιοχή μεγαλώνουν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της τόσο σε κατολισθαίνουσες περιοχές, αλλά και σε «ευπαθείς» σε πλημμυρικά φαινόμενα περιοχές.

 Οι έντονες βροχοπτώσεις όμως δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ , η οποία αδυνατούσε να τα αποκαταστήσει ένεκα των ισχυρών βροχοπτώσεων, αλλά και των τραγικών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό.

 Όλα τα συνεργεία της δημοτικής κοινότητας Καρλοβάσου βρίσκονται επί ποδός και σε αυξημένη επιφυλακή όπως και ο υπεύθυνος του συνδέσμου ΟΤΑ κ. Μανόλης Νικολού , προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα και να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ευτυχώς, δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα σε οικίες, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν με αγωνία το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι εντονότερο.