22 Ιαν 2017

Τα ασυνόδευτα παιδιά στη Σάμο, στα χιόνια.

Εκδρομή στα χιόνια πραγματοποίησαν πριν μέρες τα ασυνόδευτα παιδιά από τη δομή «Μετάδραση» στη Σάμο.Σε ανάρτηση τους αναφέρουν τα έξης :
Πριν από μέρες, ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή μας στη Σάμο, μαζί με την Ψυχολόγο και τον Κοινωνικό Λειτουργό της Δομής, πραγματοποίησαν μια εξόρμηση στο χωριό Πάνδροσος.


Πρόκειται για το ορεινότερο χωριό της Σάμου, χτισμένο σε υψόμετρο 630 μέτρων, στις πλαγιές του όρους Καρβούνη.



«Τα παιδιά ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένα με το χιόνι, μιας και τα περισσότερα δεν είχαν ξαναδεί στη ζωή τους. Αμέσως μόλις βγήκαμε από το βαν, αρχίσαμε να παίζουμε χιονοπόλεμο, διασκεδάσαμε όλοι πολύ», διηγείται ο Χριστόφορος, ο Κοινωνικός Λειτουργός της Δομής. «Στη συνέχεια κάναμε βόλτα στο χωριό. Τα παιδιά χαιρετούσαν κάθε κάτοικο που συναντούσαμε και αυτοί με την σειρά τους ήταν πολύ φιλικοί μαζί μας.

Έπειτα, πήραμε το μονοπάτι που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία, περάσαμε από ρυάκια και χιονισμένα δέντρα, μέσα σε στενά σοκάκια. Σε κάποιες αυλές σπιτιών υπήρχαν κότες, κουνέλια, γαλοπούλες και παγόνια. Τα παιδιά τα παρατηρούσαν με ενδιαφέρον.
Η ημέρα ήταν ηλιόλουστη και το τοπίο εξαιρετικά όμορφο. Έδειξα στα παιδιά πώς να χρησιμοποιούν την φωτογραφική μου μηχανή κι εκείνα εξασκήθηκαν απαθανατίζοντας τοπία και τραβώντας πορτραίτα ο ένας του άλλου στο χιονισμένο περιβάλλον (δείτε κάποια δείγματα από τους πειραματισμούς τους).



Πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, τα παιδιά μαζέψανε χιόνι και το τοποθετήσανε πάνω στο βαν για να το φέρουν στα υπόλοιπα παιδιά της Δομής, ώστε να μοιραστούν μαζί τους τη χαρά που βιώσανε.»