25 Ιαν 2017

Ο Δήμος Σάμου για την συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πλήρη φάκελο με σειρά προτάσεων για την καλύτερη τουριστική προβολή της Σάμου κατέθεσε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η σύσκεψη συγκλήθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και την Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για διαβούλευση με τους αιρετούς και θεσμικούς εκπροσώπους των νησιών που έχουν αντιμετωπίσει το βάρος της προσφυγικής κρίσης και ζητούμενο την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και προβολή τους.


Με δεδομένο ότι το τουριστικό προϊόν, που αποτελεί τη βασικότερη πηγή προσόδου για τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, υπέστη βαρύ πλήγμα από το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στη σύσκεψη κυρίως στα εξής κομβικά σημεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη βελτίωση της κατάστασης:


1. Στην πρόβλεψη ειδικού ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής προβολής εντός του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου Βορείου Αιγαίου που θα εκπονηθεί το επόμενο διάστημα.

2. Στην ενίσχυση των πυλών εισόδου για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία και την υποστήριξη της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ όμορων δήμων Ελλάδας και Τουρκίας.

3. Στην κάλυψη των εξόδων οργάνωσης περιπτέρων και προβολής της Σάμου στις εκθέσεις όπου δεν θα μετέχει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στις οποίες ο Δήμος και οι διάφοροι φορείς τουρισμού θεωρούν απαραίτητη τη συμμετοχή του.

4. Στην υποστήριξη των μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. Ηραία-Πυθαγόρεια.

5. Στην οργάνωση εκθέσεων φωτογραφίας (π.χ. καμπάνια "Η Σάμος μέσα από τα μάτια μας") σε κεντρικά σημεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Καβάλας και, γενικότερα, όπου υπάρχει ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση με τη Σάμο, με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

6. Στην ανάγκη χρηματοδοτικής υποστήριξης για τη συμμετοχή της Σάμου σε μονοθεματικές εκθέσεις (π.χ. γαστρονομίας, extreme sports κ.α.).

7. Στην ανάγκη προβολής των περίφημων από την αρχαιότητα ήδη τοπικών αγροτικών προϊόντων, σε συνεργασία και με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

8. Στην εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την προβολή και ανάδειξη των ιαματικών πηγών της Σάμου.