31 Ιαν 2017

VIDEO από την σημερινή επιχείρηση εντοπισμού μετανάστη στη θάλασσα

Επιχείρηση έρευνας προς εντοπισμό ενός (01) αγνοουμένου πρόσφυγα καθώς και διάσωσης δεκαέξι (16) προσφύγων, διεξήχθη πρωινές ώρες σήμερα, από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου αρχικά για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή “Γαλάζιο – Αγία Παρασκευή” βορειοανατολικά ν. Σάμου και στη συνέχεια για την ύπαρξη αγνοούμενου αλλοδαπού στην ανωτέρω περιοχή.Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσε, σκάφος δύναμης FRONTEX ενώ από ξηράς αναχώρησαν για την περιοχή περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν στην παραλία “ΓΑΛΑΖΙΟ” κατόπιν ενημέρωσης από το σκάφος FRONTEX, δεκαέξι (16) αλλοδαπούς και τους μετέφεραν στο Λιμεναρχείο Σάμου, όλους καλά στην υγεία τους.

Οι έρευνες προς εντοπισμό του αγνοούμενου, συνεχίστηκαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και από το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τον αγνοούμενο αλλοδαπό και τον μετέφερε στο αεροδρόμιο Σάμου. Στη συνέχεια ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

video απο Samos Divers - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ ΣΑΜΟΥ
Η Πολεμική Αεροπορία εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό ενώ δημοσίευσε και πλάνα από την επιχείρηση διάσωσης .Η ανακοίνωση αναφέρει:

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης 31 Ιανουαρίου 2017, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκε με σκοπό τον εντοπισμό αγνοούμενου, στη θαλάσσια περιοχή Βορειοανατολικά της Νήσου Σάμου.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε και περισυνέλεξε σώο έναν (1) παράτυπα εισελθόντα αλλοδαπό και τον μετέφερε στο αεροδρόμιο της Σάμου στις 09:59 πμ.